Norjan kuningas Harald joutui sairaalaan – syynä yllättäen noussut kuume

Norjan kuningas Haraldin terveys on huolestuttanut kansaa jo useamman vuoden ajan.

Kuningas Harald osallistui hiljattain purjehduskilpailuun.

5.8. 17:56

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, että Norjan kuningas Harald on joutunut sairaalaan.

Norjan kuningashuoneen julkaisemasta tiedotteesta selviää, että kuningasta hoidetaan Norjan kansallisessa sairaalassa Oslossa.

– Kuningas vietiin tänään kansalliseen sairaalaan tutkittavaksi kuumeen vuoksi. Tilanne on tällä hetkellä vakaa, kerrotaan kuningashuoneen jakamassa tiedotteessa Expressen-lehden mukaan.

Tieto kuninkaan hoidontarpeesta oli melko yllättävä, sillä vielä viime viikolla terveyshuolista ei ollut tietoakaan. Harald nimittäin osallistui purjehduksen maailmanmestaruuskilpailuihin Genevessä Sveitsissä ja vaikutti olevan täysissä voimissaan.

Norjan kuningaspari on vieraillut myös Suomessa.

Kuningas Harald on kuitenkin kärsinyt terveyshuolista tämän vuoden puolella pariin otteeseen. Maaliskuussa monarkki sairasti koronan ja tammikuussa hän huolestutti Norjan kansaa vilustumisoireillaan.

Lue lisää: Norjan kuningas Haraldilla, 85, todettu korona­virus­tartunta

Lue lisää: Norjan iäkkään kuninkaan vilustuminen huolettaa – tapasi koronatartunnan saaneen ulkoministerin

Koronapandemia on vain lisännyt huolta iäkkään kuninkaan terveydestä, koska monarkki on lähivuosina joutunut sairaalaan useampaan otteeseen. Vuonna 2020 Norjan kuningashuone tiedotti, että Harald oli viety sairaalahoitoon huimauksen vuoksi. Tuolloin kuningas joutui jopa perumaan joitain edustustehtäviään, sillä voimien keräily huimauksen jäljiltä vaati kahden viikon sairasloman.

Lue lisää: Norjan kuningas Harald, 82, sairaalaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?