Terveysmurheista kärsinyt kuningatar Elisabet näyttäytyi jälleen julkisuudessa – edusti pirteässä asussa

Kuningatar Elisabet on ollut Skotlannin-matkallaan ilmeisen kiireinen.

30.6. 11:27

Kuningatar Elisabet matkusti viime sunnuntaina Skotlantiin katsomaan sotilaiden paraatia. Elisabet on terveyshuolien vuoksi joutunut perumaan hiljattain useita edustustehtäviään, mutta kiireisellä reissullaan hän on yllättäen edustanut jo kahteen kertaan vain parin päivän sisällä, kertoo People-lehti.

Kuningatar vaikutti olevan yhtä hymyä.

Tiistaina kuningatar näyttäytyi erityisen hilpeän oloisena osallistuessaan Edinburghissa armeijan paraatitapahtumaan. Tapahtuma järjestettiin Elisabetin Skotlannin asuinpaikan, Holyroodin palatsin puutarhassa.

Yllään kuningattarella oli perinteisesti kirkkaan värinen, tällä kertaa vaalean violetti asu. Lisäksi Elisabetilla oli mukanaan myös hiljattain hänen julkisissa näyttäytymisissään vakiokalustoksi muodostunut kävelykeppi.

Mukanaan Elisabetilla oli kävelykeppi, jota hän on liikkumisvaikeuksiensa vuoksi käyttänyt lähiaikoina useissa julkisissa esiintymisissä.

Kuningattaren terveys on ollut tänä keväänä kiivas puheenaihe. Liikkumisongelmiensa vuoksi kuningatar joutui muun muassa jättämään välistä perinteisen Britannian parlamentin avajaistapahtuman. Kerta oli ensimmäinen sitten vuoden 1963, kun kuningatar ei ollut mukana tapahtumassa.

Myöhemmin Elisabet on joutunut jättäytymään pois muistakin tärkeistä tilaisuuksista jaksamisensa vuoksi. Kesäkuun alussa huipentuneilla, kuningattaren seitsemänkymmentä vuotta kestänyttä valtakautta juhlistaneilla Platinum Jubilee -juhlallisuuksilla kuningatar seurasi joitain menoja esimerkiksi television välityksellä. Tuolloin hänen täytyi jättää välistä muun muassa hänelle rakas ravihevostapahtuma.

The Guardian uutisoi hiljattain, että Elisabet on vaikuttanut salassa lakiehdotusten sisältöön ennen kuin ne ovat edenneet parlamentin käsiteltäviksi. Asia kävi ilmi Skotlannin parlamentin sisäisestä muistosta.

Lue lisää: The Guardian: Kuningatar Elisabet on salaa muuttanut laki­luonnoksia omaksi edukseen – edes lain­säätäjät eivät ole olleet tietoisia

Kuningattaren toiminta perustuu Britanniassakäytössä olevaan vanhaan menettelyyn, jonka mukaan monarkilla on oikeus nähdä etukäteen lakiluonnokset, jotka vaikuttavat hänen henkilökohtaiseen omaisuuteensa tai valta-asemaansa.

The Guardian paljasti viime vuonna, että kuningatar Elisabetin valtakaudella kuningatar itse tai hänen poikansa kruununprinssi Charles ovat käytännön nojalla tarkastaneet etukäteen yli tuhat lakiehdotusta, joista 67 Skotlannissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?