Prinssi Charles ohitti täysin kysymyksen prinssi Andrew’n tilanteesta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Charlesilta kysyttiin veljensä prinssi Andrew’n tilanteesta – kruununperijältä tyly reaktio

Prinssi Andrew’n ympärillä vellova kohu otti tällä viikolla uusia kierroksia, kun häntä vastaan nostettu siviilikanne nytkähti eteenpäin ja hovi riisui Andrew’lta muun muassa hänen armeijan kunnia-arvonsa.

Prinssi Charles ohitti toimittajan kysymyksen täysin.

15.1. 15:06

Britannian prinssi Andrew on joutunut valtaisan ryöpytyksen keskelle, kun häntä vastaan nostettu siviilikanne on etenemässä oikeuden käsittelyyn.

Torstaina Britannian hovi tiedotti, että Andrew’lta on otettu pois hänen armeijan kunnia-arvonsa ja kaikki hänen viralliset tehtävänsä ja hyväntekeväisyystyönsä lakkautettiin pysyvästi ja siirrettiin muiden kuninkaallisten vastuille. Hänellä ei myöskään ole oikeutta enää käyttää puhuttelutitteliä ”hänen kuninkaallinen korkeutensa”.

Kuningatar Elisabet kertoi lehtitietojen mukaan henkilökohtaisesti pojalleen Andrew’lle asiasta, mitä olivat lehtitietojen mukaan kärkkäästi vaatineet muun muassa Andrew’n veli, kruununperijä prinssi Charles ja hänen poikansa, perimysjärjestyksessä seuraavana tuleva prinssi William.

Lue lisää: Kova päätös kuningatar Elisabetilta: poisti prinssi Andrew’n kaikki sotilasarvot ja rajasi poikansa asemaa rajusti

Lue lisää: Lehtiväite: Prinssit Charles ja William vaativat tiukasti prinssi Andrew’n hyllyttämistä – salamyhkäinen palaveri Windsorin linnassa sinetöi rajun ratkaisun

Prinssi Charles esiintyi perjantaina ensimmäistä kertaa julkisuudessa sen jälkeen, kun Andrew-kohu otti uusia kierroksia tällä viikolla. Sky News -kanavan toimittaja esitti Skotlannissa vieraileelle Charlesille tiukan kysymyksen, jonka prinssi ohitti täysin.

– Teidän kuninkaallinen korkeutenne, voinko esittää kysymyksen veljenne prinssi Andrew’n asemasta. Kuinka näette sen, toimittaja kysyi.

Charles oli kuin ei olisi kuullut kysymystä lainkaan. Hän eteni kohti häntä vastaanottavia henkilöitä, kätteli, ja jatkoi heidän kanssaan keskustellen matkaansa eteenpäin pois toimittajien luota.

TÄLLÄ viikolla oikeus linjasi, että Virginia Giuffren Andrew’ta vastaan nostama siviilikanne voi edetä, mikä asetti Andrew’n tukalan paikan eteen. Giuffre hakee prinssiltä kanteen nojalla määrittelemättömän suuruisia vahingonkorvauksia seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja tarkoituksellisesti aiheutetusta henkisestä kärsimyksestä.

Useiden asiantuntijoiden mukaan Andrew’lla on päätöksen myötä vain huonoja vaihtoehtoja. Edessä on joko miljoonien korvaukset tai tunteja kestävä, äärimmäisen kiusallinen videokuulustelu seksielämän saloista ja siviilioikeudenkäynti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?