Prinssi Andrew joutuu oikeuteen – tuomari tyrmäsi vaatimuksen siviili­kanteen hylkäämisestä

Tuomari päätti asiasta keskiviikkona kuultuaan osapuolien asianajajien lausunnot.

Prinssi Andrew on kiistänyt syyllistyneensä Virginia Giuffren hyväksikäyttöön tämän ollessa alaikäinen.

12.1. 16:41

Yhdysvalloissa tuomari Lewis Kaplan on hylännyt Britannian prinssi Andrew’n pyynnön hylätä häntä vastaan New Yorkissa nostettu siviilikanne koskien seksuaalista hyväksikäyttöä. Asiasta uutisoivat muun muassa Sky News, Reuters sekä AFP.

Tämä tarkoittaa sitä, että tapaus etenee oikeudenkäyntiin.

Tuomari teki päätöksensä kuultuaan sekä Andrew’n että kanteen nostaneen Virginia Giuffren asianajajien lausunnot.

Giuffre väittää kanteessaan, että hän joutui harrastamaan seksiä Andrew’n kanssa liikemies Jeffrey Epsteinin käskystä ollessaan 17-vuotias. Seksuaalirikoksista niin ikään syytetty Epstein surmasi itsensä oikeudenkäyntiä odottaessaan elokuussa 2019.

Epsteinin naisystävä, brittiperijätär Ghislaine Maxwell tuomittiin puolestaan hiljattain oikeudessa syylliseksi seksuaalirikoksiin, jotka tapahtuivat saman vyyhden yhteydessä. Maxwell ei ole toistaiseksi saanut rangaistustaan.

Koska Andrewia vastaan on nostettu siviilikanne eikä rikossyytteitä, häntä ei voida tuomita väitetyistä rikoksista esimerkiksi vankeusrangaistukseen. Giuffre vaatii kanteen avulla prinssiltä vahingonkorvauksia.

Prinssi Andrew’n asianajajat yrittivät saada tuomarin hylkäämään kanteen vedoten sopimukseen, jonka Giuffre teki Epsteinin kanssa Floridassa vuonna 2009. Sopimuksessa Giuffre suostui puolen miljoonan dollarin korvausta vastaan siihen, että hän ei nosta oikeusjuttuja Epsteiniä tai muista ”mahdollisia vastaajia” vastaan.

Giuffren asianajaja David Boies vetosi kuitenkin siihen, että Andrew ei ollut ”mahdollinen vastaaja”, koska häntä ei oltu erikseen nimetty sopimuksessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?