Asiantuntija huomasi hurjasti yksityiskohtia Catherinen muotokuvissa – kuvat kertovat enemmän kuin aluksi tajuttiinkaan

Italialaisen Paolo Roversin ottamissa kuvissa on paljon symboliikkaa.

Catherinen kuvista huokuu romantiikan aikakausi ja kuninkaallisuus.

12.1. 21:20

Cambridgen herttuatar Catherinesta julkaistiin viikonloppuna kolme uutta muotokuvaa hänen 40-vuotispäivänsä kunniaksi.

Monien mielestä tuleva kuningatar on puhjennut kukoistukseensa. Kuvia ylistettiin ikonisiksi ja hyvin eleganteiksi.

Kuninkaalliset potretit ovat yleensä tarkkaan harkittuja. Mitä Catherinen tuoreet potrettikuvat viestivät rivien välistä?

Mirror-lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan Catherinen sivuprofiilikuva noudattaa tuttua kuninkaallista kaavaa. Samaan tapaan ovat poseeranneet kuningatar Victoria, kuningatar Mary, kuningataräiti Elisabet (kuningatar Elisabet II:n äiti), prinsessa Margaret, prinsessa Diana, Monacon ruhtinatar Grace ja kuningatar Elisabet itse.

Kuvista huomaa heti, että niissä peilataan menneitä aikakausia. Kuvissa voi havaita heti ensi vilkaisulla romantiikan aikakauden elementtejä ja vanhoja kuninkaallisia piirteitä. Tarkoitus on ollut alleviivata Catherinen kuninkaallisuutta.

– Tässä kuvassa Kate nousee esiin riveistä. Ihmiset katsovat häntä ja näkevät täydellisen kuningattaren, nuoren ja kauniin, arvelee kuninkaallisasiantuntija Ingrid Seward.

Sewardin mukaan kuva herättää eloon ajatuksen siitä, että vahva kuningatar voisi olla nuori nainen.

– Catherinesta on tullut itsenäisempi. Hän uppoutuu vilpittömästi tekemäänsä hyväntekeväisyystyöhön, joka jää hänen perinnökseen, hän huomauttaa.

– Olemme aiemmin nähneet hänet rauhantekijän roolissa Williamin ja Harryn välissä ja näimme hänet astumassa itsevarmasti valokeilaan konsertissa Westminsterissä. Hän ei ole enää pelkkä vaaterekki, vaan hänessä on nyt voimaa.

Seward tarkoittaa Catherinen itse emännöimää, Britanniassa runsaasti julkisuutta saanutta joulunajan konserttia Westminster Abbeyssa 8. joulukuuta.

– Näemme Katen astuvan nyt askeleen ylöspäin. Ajattelen, että hän on nyt valmiimpi täyttämään ne kengät.

Catherinella oli kuvissa tarkoituksella vain vähän meikkiä ja hiukset oli jätetty vapaaksi.

Valokuvaaja Paolo Roversi paljasti italialaiselle Corriere Della Sera -sanomalehdelle yksityiskohtia valokuvauksen kulissien takaa. Roversin mukaan Catherine oli aluksi hieman levoton, mutta rentoutui sitten nopeasti ja nautti tilanteesta. Roversi ehdotti hänelle, että hän tanssisi Alexander McQueenin upeassa luomuksessaan ensin hiukan valssia ripauksella rock’n rollia.

– Mutta aluksi hän oli rauhaton. Häntä tulitetaan valokuvauksella joka päivä, mutta hän ei ole tottunut poseeraamaan. Hän tiesi taustani mallien kanssa ja oli hieman peloissaan oikean kuvaussession alkaessa. Lopulta se vaati noin neljä tuntia töitä. Vakuutin hänelle, että kun päästään alkuun, se on helppoa hänelle, Roversi kertoi.

Roversi on aiemmin tehnyt töitä muun muassa Diorille ja YvesSaintLaurentille. Hän on kuvannut todella tunnettuja huippumalleja, kuten Kate Mossia ja Naomi Campbellia.

Roversi kertoi, että kuvassa oli ideana, että Catherinen kasvot pääsevät kuvissa pääosaan.

– Vain vähän meikkiä, ei kampausta, yksinkertaiset korvakorut ja sormus... Näin Katen kasvoissa huomio kohdistuu hänen katseeseensa ja hymyynsä.

Lue lisää: Herttuatar Catherinesta, 40, julkaistiin upeat muotokuvat – sivuprofiili paljastaa Dianalle kuuluneet korut

Seward huomauttaa, että Catherine on hyvin tietoinen siitä, ettei halua astua Camillan varpaille. Kruununprinssi Charles ei vielä edes ole kuningas, ja ensin onkin Camillan vuoro olla kuningatar.

– Hän on tietoinen hierarkiasta ja siitä, että nyt on Camillan vuoro.

– Mutta hän on silti hieno mainos monarkialle, erityisesti globaalisti, ja ihmiset näkevät hänet täydellisenä kuningattarena, Seward painottaa.

Monet myös huomasivat, että Catherinen kuvissa oli kaksi kunnianosoitusta edesmennyttä prinsessa Dianaa kohtaan. Catherinella oli korvissaan Dianan vanhat helmikorvakorut ja vasemmassa nimettömässään Dianalle alun perin kuulunut kihlasormus, jossa on ovaalinmuotoinen, timanteilla ympäröity safiiri.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?