Herttuatar Catherinesta, 40, julkaistiin upeat muotokuvat – sivuprofiili paljastaa Dianalle kuuluneet korut

Herttuatar Catherine täyttää sunnuntaina 40 vuotta. Sen kunniaksi tulevasta kuningattaresta julkaistiin uudet kuvat.

9.1. 8:58

Cambridgen herttuatar Catherine täyttää sunnuntaina 9. tammikuuta pyöreät 40 vuotta. Sen kunniaksi hänestä on otettu kolme uutta potrettikuvaa.

Kuvat on otettu Lontoossa kasvitieteellisessä puutarhassa marraskuussa. Ne on ottanut valokuvaaja Paolo Roversi.

Ensimmäisessä mustavalkoisessa kuvassa Catherine poseeraa vintagetyylissä elegantissa, vaaleassa sifonkileningissä. Perinteinen sivuprofiili paljastaa pisaran muotoiset helmikorvakorut, jotka kuuluivat aikoinaan prinsessa Dianalle.

Vasen käsi on ojennettuna etualalle. Nimettömässä kimaltelee Catherinen ikoninen kihlasormus, jossa on ovaalinmuotoinen, timanteilla reunustettu safiiri. Sekin kuului aikoinaan Walesin prinsessalle.

Toisessa kuvassa Catherine poseeraa glamourhenkisesti upeassa punaisessa satiinileningissä, jossa on toisella puolella näyttävä puhvihiha. Tyylin täydentävät kuningatar Elisabetin kokoelmasta lainatut timanttikorvakorut.

Kolmas kuva on lähikuva, jossa Catherine hymyilee rennosti valkoisessa puvussa.

Kaikki puvut ovat Alexander McQueenin luomuksia. Alexander McQueen on ollut jo vuosia Catherinen luottomuotitalo. Hänen hääpukunsa vuodelta 2011 oli Alexander McQueenin.

Italialainen valokuvaaja Paolo Roversi on luonut aiemmin uraansa huippumuodin ja julkisuuden henkilöiden kuvaamisen parissa. Hän on tehnyt näyttäviä mainoskampanjoita muun muassa Diorille ja Yves Saint Laurentille. Roversi vastasi myös Pirellin legendaarisen bikinikuvakalenterin muuttamisen taiteellisemmaksi.

Kuvat esitellään kolmessa eri paikassa, joista kukin on herttuattarelle merkityksellinen.

Myöhemmin ne laitetaan esille myös National Portrait Galleryyn, jonka suojelija Catherine on. Herttuatar harrastaa itsekin valokuvausta.

Catherine liittyi mukaan Britannian kuninkaalliseen perheeseen vuonna 2010, kun hän kihlautui prinssi Williamin kanssa. William on kruununperimysjärjestyksessä toisena. Nykyään Catherinella ja Williamilla on kolme lasta.

Reutersin mukaan William ja Catherine ovat kyselyjen valossa nykyään suosituimmat kuninkaalliset heti 95-vuotiaan kuningattaren jälkeen.

Mediatietojen mukaan Catherine viettää syntymäpäiväänsä sunnuntaina perheen ja läheisimpien ystävien kesken varotoimenpiteenä koronavirustilanteen takia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?