Uusi todistaja löytyi prinssi Andrew'n seksuaalirikosvyyhteen ja tällä on sensaatiomaista kerrottavaa - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Uusi todistaja löytyi prinssi Andrew'n seksuaalirikos­vyyhteen ja tällä on sensaatiomaista kerrottavaa

Todistajan myötä tapauksessa ei ole enää kyse sana sanaa vastaan -tilanteesta.

Prinssi Andrew on kuningatar Elisabetin kolmas lapsi.

8.1. 9:09 | Päivitetty 8.1. 12:10

Britannian kuningatar Elisabet II:n kolmas lapsi, Yorkin herttua Andrewia vastaan on nostettu siviilikanne. Väitetyt teot tapahtuivat ihmiskauppaan liittyvän tapauksen yhteydessä 2000-luvun alussa.

Kuohuttavassa tapauksessa on nyt tapahtunut uusi käänne. Daily Mail -lehden ison paljastusjutun mukaan tapaukseen on löydetty uusi todistaja. Jeffrey Epsteinin entinen ”seksiorja” kertoo, että Virginia Roberts Giuffre kertoi hänelle keskusteluistaan prinssi Andrew’n kanssa vuonna 2001.

Carolyn Andriano -nimellä jutussa esiintyvä 35-vuotias todistaja kertoo, että Virginia Roberts lähetti hänelle tekstiviestin Lontoosta maaliskuussa 2001. Viestissä Virginia kertoi olevansa menossa illalliselle Andrew’n, Epsteinin ja Ghislaine Maxwellin kanssa.

Virginia oli Carolynin mukaan myös näyttänyt hänelle kuuluisaa valokuvaa (alla), jossa hän poseeraa prinssin kanssa yhdessä. Sitä näyttäessään Virginia oli sanonut Carolynille, että ”minun täytyy maata hänen kanssaan”.

Kuvassa prinssi Andrew, Virginia Roberts (nyk. Giuffre) ja Ghislaine Maxwell.

Andriano antoi todistuksen oikeudessa Maxwellia vastaan viime kuussa. Maxwell tuomittiin joulukuun lopussa ihmiskaupasta ja seksuaalirikoksista. Valamiehistö totesi Maxwellin, 60, syylliseksi useisiin seksuaalirikoksiin. Maxwellin todettiin houkutelleen ja rekrytoineen teini-ikäisiä tyttöjä edesmenneen liikemiehen Jeffrey Epsteinin seksuaalisesti hyväksikäytettäväksi. Rangaistusta ei ole vielä määrätty, mutta vankeus kestää luultavasti Maxwellin koko loppuelämän.

Epstein kuoli tutkintavankeudessa elokuussa 2019, eikä hän ehtinyt saada tuomiota, mutta häntä syytettiin lukuisista alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Epsteinin on kerrottu pyörittäneen talossaan seksirinkiä vuosikausia.

Andrew’n kannalta Andrianon todistus voi olla raskauttava. Tämä on ensimmäinen kerta, kun Giuffren ja prinssin välinen oikeudenkäynti ei ole enää sana sanaa vastaan -tilanne, vaan oikeudessa kuullaan muitakin todistajia väitetyistä tapahtumista.

Daily Mailin kertoman mukaan Andrianolle ei ole maksettu jutusta.

Prinssi Andrew on alusta lähtien kieltänyt kaikki Giuffren esittämät syytökset. Hän väitti mediassa syksyllä 2019, ettei muista koskaan edes tavanneensa Virginia Giuffrea. Sen jälkeen mediassa levisi yllä näkyvä yhteiskuva Andrew’sta ja Virginia Giuffresta. Sitten Andrew esitti, että kuva voisi olla väärennetty.

Tuomari Lewis A Kaplan harkitsee nyt, aloitetaanko syytteiden perusteella täysmittainen oikeudenkäynti. Prinssi Andrew’n asianajajat ovat vastustaneet oikeudenkäyntiä. BBC kertoi aiemmin tällä viikolla, että päätös tehdään lähiaikoina.

Andriano kertoo Daily Mail -lehdessä tarinansa Epsteinin ringin sisältä. Hän vietti aikaa Epsteinin pahamaineisessa talossa Palm Beachilla Floridassa, kun hän oli 14–17-vuotias.

Korjaus kello 12.00: Prinssi Andrew’ta vastaan on nostettu vasta siviilikanne, eikä seksuaalirikossyytteitä, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Tuomari harkitsee nyt, eteneekö tapaus täysmittaiseksi oikeudenkäynniksi. Lisätty tietoa Maxwellin oikeudenkäynnistä: rangaistusta Maxwellille ei ole vielä määrätty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?