Lehtiväite: Prinssi Harryn sokkipäätöksen taustalta paljastui erikoinen seikka – kuningattaren ”hienovarainen vihje” loukkasi syvästi - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Lehtiväite: Prinssi Harryn sokkipäätöksen taustalta paljastui erikoinen seikka – kuningattaren ”hienovarainen vihje” loukkasi syvästi

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät kuninkaallisen elämän taakseen pian kaksi vuotta sitten.

Prinssi Harryn kerrotaan loukkaantuneen kuningattaren kahden vuoden takaisesta puheesta.

6.12.2021 13:48

Pian tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan päättivät jättää kuninkaallisen elämän taakseen ja muuttaa Yhdysvaltoihin. Sussexin herttuapari ilmoitti tammikuussa 2020 astuvansa syrjään brittihovin ytimestä. Sittemmin pariskunta on puhunut avoimesti elämästään kuninkaallisessa perheessä ja etenkin sen haasteista.

Lue lisää: Kahdeksan uutispommia: Näin prinssi Harry ja herttuatar Meghan kertoivat ajastaan brittihovissa ja dramaattisesta lähdöstään

Meghan ja Harry ovat kertoneet päätöksensä juontaneen juurensa muun muassa brittilehdistön Meghaniin kohdistuneesta arvostelusta, herttuattaren mielenterveysongelmista sekä siitä, että Harry halusi varmistaa, ettei hänen vaimonsa kokisi prinsessa Dianan traagista kohtaloa.

Vaikka päätös hovin jättämisestä ei syntynyt hetkessä, on brittilehti Daily Mail huomannut jälkikäteen kiinnostavan seikan. Kuningatar Elisabet lukee vuosittain perinteisen joulupuheensa kansalle suoraan Windsorin linnasta. Näin hän teki myös vuonna 2019.

Kahden vuoden takaisella videolla Elisabet puhui Britannian kansalaisille ja pöydällä komeili kehystettyjä valokuvia. Valokuvien joukossa ei kuitenkaan ollut ainuttakaan kuvaa Sussexin herttuaparista tai heidän samana vuonna syntyneestä Archie-pojastaan. Sen sijaan kuva löytyi esimerkiksi prinssi Williamista, herttuatar Catherinesta ja heidän lapsistaan.

Daily Mailin mukaan vielä vuonna 2018 Meghanin ja Harryn valokuva komeili kuningattaren pöydällä hänen pitäessään joulupuhettaan. Brothers and Wives -kirjan brittihovista kirjoittanut Christopher Andersen totesikin US Weeklylle uskovansa, että vuonna 2019 kuningatar jätti valokuvan pois pöydältään tarkoituksella.

– Tällaisia hienovaraisia vihjeitä annetaan jatkuvasti tämän kaltaisissa saippuaoopperoissa, Andersen sivalsi.

Daily Mailin haastattelemien sisäpiirilähteiden mukaan valokuvan puuttuminen loukkasi Harrya ja se saattoi myös vauhdittaa Sussexin herttuaparin päätöstä lähteä hovista. Myös Andersen oli samoilla linjoilla.

– Uskon, että häntä sattui nähdä se. Harryn ystävä kertoi minulle, että hänestä tuntui kuin hänet olisi pyyhitty pois perheestä. Ja varsin pian sen jälkeen he tekivät päätöksensä jättää Britannia taakseen. Uskon, että tämä oli yksi merkittävistä asioista päätöksen taustalla, Andersen totesi.

Harry ja Meghan jättivät brittihovin taakseen kaksi vuotta sitten.

BRITTIHOVI on ollut kuluneen vuoden aikana valtavan myllerryksen keskellä alkaen hetkestä, jolloin prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat jättävänsä kuninkaallisen elämän taakseen tammikuussa 2020.

Siitä asti julkisuudessa on spekuloitu herttuaparin poikkeuksellisen päätöksen syitä. Harry ja Meghan valottivat ratkaisunsa taustoja tänä keväänä, kun he antoivat kohauttaneen haastattelun Oprah Winfreylle. Pariskunta esitti brittihovia vastaan varsin karuja syytöksiä.

Herttuatar Meghan muun muassa kertoi Oprahille antamassaan haastattelussa, että hovissa oltiin huolissaan parin esikoispoika Archien ihonväristä ennen tämän syntymää.

Tällä hetkellä herttuapari keskittyy kasvattamaan kahta lastaan Kaliforniassa, kaukana brittihovin ytimestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?