Ruhtinas Albertilta uutispommi ruhtinatar Charlenesta: viety hoito­laitokseen useiksi viikoiksi – ei pysty ”normaaliin elämään”

Monacon ruhtinatar Charlene ehti olla kotona vain muutaman tunnin, kun perhe huolestui hänen voinnistaan, ruhtinas Albert kertoo People-lehden haastattelussa.

19.11.2021 16:08

Monacon Ruhtinas Albert kertoo People-lehdelle, että hänen vaimonsa ruhtinatar Charlene on hoidossa Monacon ulkopuolella sijaitsevassa hoitolaitoksessa.

Ruhtinatar palasi terveysongelmien vuoksi pitkäksi venyneeltä Etelä-Afrikan-matkaltaan marraskuun alkupuolella. Pian paluun jälkeen kävi ilmi, ettei hän monien yllätykseksi palaa asumaan puolisonsa Albertin palatsiin, vaan menee ”salaiseen paikkaan toipumaan”.

Lue lisää: Kotiin palannut ruhtinatar Charlene vetäytyi yllättäen ”salaiseen paikkaan”

Palatsi tiedotti aiemmin tällä viikolla, että Charlene palaa julkisiin tehtäviinsä vasta sitten, kun hänen terveytensä antaa siihen myöten.

– Taisteltuaan terveysongelmien kanssa useita kuukausia ruhtinatar on parhaillaan toipumassa tulevien viikkojen ajan, tiedotteessa sanottiin.

Palatsin mukaan Charlene on kärsinyt ”syvästä yleisestä väsymyksestä”.

Ruhtinatar Charlene on viety hoitolaitokseen Monacon ulkopuolelle, kertoo ruhtinas Albert.

Päätös hoitoon hakeutumisesta oli Albertin mukaan pariskunnan yhteinen ja tehtiin pian sen jälkeen, kun Charlene oli palannut. Keskustelussa olivat mukana myös Charlenen veljet. Hänen mukaansa Charlenen terveysongelmat kävivät ilmi lähes välittömästi kotiin paluun jälkeen.

– Ensimmäiset tunnit menivät melko hyvin, mutta sen jälkeen hän alkoi voida silmin nähden huonosti, Albert kertoo lehdelle.

Huhujen mukaan ruhtinasparilla on ollut jo pidempään meneillään aviokriisi. Ruhtinas painottaa, ettei Charlenen voinnilla ole mitään tekemistä heidän suhteensa tilan kanssa, vaan ongelmat liittyvät muihin asioihin.

Lue lisää: Monacon ruhtinatar Charlene tapasi perheensä kuukausien jälkeen – ilkeät huhut kertovat avioliiton olevan pulassa

Albertin mukaan Charlenen tämänhetkinen tila johtuu ”useista tekijöistä, jotka ovat yksityisasioita”. Ruhtinaan mukaan hänen vaimonsa kärsii ”sekä fyysisestä että psyykkisestä uupumuksesta”, eikä pysty ”normaaliin elämään”.

– Hän oli häkeltynyt eikä pystynyt suoriutumaan virallisista velvoitteista, elämästä yleisesti tai edes perhe-elämästä, Albert sanoo.

RUHTINATAR oli toukokuusta lähtien jumissa kotimaassaan Etelä-Afrikassa jatkuvien terveysongelmien vuoksi.

Hän sairastui vakavaan hengitystieinfektioon Etelä-Afrikan-vierailullaan.

Matkan oli alun perin tarkoitus kestää vain kymmenisen päivää, mutta lopulta se venähti noin puolen vuoden pituiseksi.

Ruhtinatarta operoitiin Etelä-Afrikassa nenään ja nieluun vaikuttaneen infektion vuoksi useaan otteeseen, minkä vuoksi hänen paluunsa Monacoon lykkääntyi kerta toisensa jälkeen.

Lue lisää: Monacon ruhtinatar Charlene joutui isoon leikkaukseen – ruhtinas kertoo puolisonsa voinnista

Lue lisää: Ruhtinas Albert selittää, miksi Charlenen kotiinpaluu venyy venymistään – kertoo ruhtinattaren voinnista

Viime maanantaina ruhtinatar Charlene ikuistettiin valokuviin, kun hän vihdoin ja viimein palasi takaisin Eurooppaan. Hän asteli ulos yksityiskoneesta Nizzan lentokentällä, jossa häntä vastassa olivat hovin työntekijät sekä ruskea koira.

Lentokoneesta ulos astuttuaan ruhtinatar teki lemmikkinsä kanssa lyhyen kävelylenkin, jonka jälkeen hänet kuljetettiin helikopterikyydillä Monacoon perheensä luokse.

Ruhtinas Albertin mukaan lukuisat operaatiot olivat yksi vaikuttava tekijä Charlenen voinnin heikentymiseen, mutta hän ei avannut asiaa tarkemmin.

– Voin kertoa, että hän kärsi ennenkuulumattomasta väsymyksestä. Hän ei ollut syönyt tai nukkunut kunnolla moneen päivään. Hän on menettänyt paljon painoa, mikä on alentanut hänen vastustuskykyään.

Albert katkoi myös valtoimenaan vellovilta huhuilta siipiä. Hänen mukaansa Charlenella ei ole koronavirustartuntaa eikä syöpää. Hän myös toistaa, ettei sairastumisella ole mitään tekemistä heidän parisuhteensa kanssa. Myöskään kauneusleikkaukset tai kasvokirurgia eivät liity Albertin mukaan asiaan.

Ruhtinasperhe kuvattuna palatsinsa parvekkeella tammikuussa 2020.

Avun hakeminen ”muualta Euroopasta” oli Albertin mukaan Charlenen oma toive. Lopullinen päätös tehtiin väliintulo-tyyppisessä tapaamisessa perheen kesken.

– Istutin hänet alas hänen veljiensä ja kälynsä kanssa, Albert kertoo.

Albertin mukaan Charlene oli rauhallinen ja ymmärtäväinen. Hänen mukaansa ruhtinatar teki itse päätöksensä hoitoon hakeutumisesta. Yksityisyyssyistä kohteeksi valikoitui paikka Monacon ulkopuolelta.

– Hän ymmärsi itse, että tarvitsee apua. Ei ketään voi pakottaa ymmärtämään hoidon tarvetta, se on hyväksyttävä itse.

– Halusimme vain, että hän vahvistaa asian edessämme. Halusimme kertoa hänelle, että kuinka paljon häntä rakastamme ja olemme häntä varten, ja kaikkein tärkeintä tällä hetkellä on hänen oma terveytensä. Mistään muusta hänen ei nyt tulisi huolehtia.

Albert kertoo, että on aikeissa vierailla Charlenen luona heidän yhteisten 6-vuotiaiden kaksoslastensa Jacques’n ja Gabriellan kanssa, kunhan se on hänen hoitojensa puolesta mahdollista.

– En voi antaa mitään tarkkaa aikaa, mutta ainakaan tulevina päivinä se ei tapahdu. Tällaiset hoidot ja lepojaksot kestävät yleensä useita viikkoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?