Kotiin palannut ruhtinatar Charlene vetäytyi yllättäen ”salaiseen paikkaan”

Monacon ruhtinatar Charlene on kärsinyt terveysongelmista useiden kuukausien ajan. Hän palasi viikko sitten kotiin kuukausien pituiseksi venyneeltä matkaltaan Etelä-Afrikkaan.

Charlene kuvattuna vuonna 2019.

16.11.2021 15:05

Monacon ruhtinatar Charlene on ilmoittanut peruvansa kaikki julkiset velvollisuudet terveysongelmiin vedoten, kertoo uutistoimisto Reuters.

Charlene ei näin ollen myöskään osallistu Monacon kansallispäivän juhlallisuuksiin tällä viikolla.

Pian ruhtinattaren paluun jälkeen kävi ilmi, ettei hän monien yllätykseksi palaa asumaan puolisonsa Albertin palatsiin, vaan menee salaiseen paikkaan toipumaan. Palatsin antaman tiedotteen mukaan Charlene palaa julkisiin tehtäviinsä vasta sitten, kun hänen terveytensä antaa siihen myöten.

– Taisteltuaan terveysongelmien kanssa useita kuukausia ruhtinatar on parhaillaan toipumassa tulevien viikkojen ajan, tiedotteessa sanotaan.

Palatsin mukaan Charlene on kärsinyt ”syvästä yleisestä väsymyksestä”.

Ruhtinatar palasi Monacoon viikko sitten. Hän oli toukokuusta lähtien jumissa kotimaassaan Etelä-Afrikassa jatkuvien terveysongelmien vuoksi.

Lue lisää: Ruhtinatar Charlene julkaisi ensimmäisen otoksen kotiinpaluunsa jälkeen – poseeraa yhdessä perheensä kanssa

Hän sairastui vakavaan hengitystieinfektioon Etelä-Afrikan-vierailullaan.

Matkan oli alun perin tarkoitus kestää vain kymmenisen päivää, mutta lopulta se venähti noin puolen vuoden pituiseksi.

Ruhtinatarta operoitiin Etelä-Afrikassa nenään ja nieluun vaikuttaneen infektion vuoksi useaan otteeseen, minkä vuoksi hänen paluunsa Monacoon lykkääntyi kerta toisensa jälkeen.

Viime maanantaina ruhtinatar Charlene ikuistettiin valokuviin, kun hän vihdoin ja viimein palasi takaisin Eurooppaan. Hän asteli ulos yksityiskoneesta Nizzan lentokentällä, jossa häntä vastassa olivat hovin työntekijät sekä ruskea koira.

Lentokoneesta ulos astuttuaan ruhtinatar teki lemmikkinsä kanssa lyhyen kävelylenkin, jonka jälkeen hänet kuljetettiin helikopterikyydillä Monacoon perheensä luokse.

Siitä hetkestä saakka, kun Charlenen kotiinpaluu varmistui, maailmalla on kuhistu kovaan ääneen siitä, miten ruhtinasperheen elämä ja arki asettuvat tulevaisuudessa.

Ennen kuin sairastumistaan Charlene asui vaatimattomassa kahden makuuhuoneen asunnossa vanhan suklaatehtaan yläkerrassa ruhtinas Albertin palatsin sijaan. Erikoinen järjestely ihmetytti monia ja Daily Mailin mukaan saattaa olla, että ruhtinatar asettuu lopulta samaan asuntoon.

Ruhtinattaren veljen vaimo Chantell Wittstock kommentoi medialle, että Charlenen tulevat asumisjärjestelyt ovat vielä täysin avoinna.

– Hän saapui vasta, joten kaikki odottavat nyt, että asiat asettuvat paikoilleen. Ruhtinatar on todella iloinen nähdessään lapsensa ja toisin päin. Jää nähtäväksi, mihin hän asettuu. Mutta ainakin hän asettuu aviomiehensä ja lastensa luo, Wittstock kommentoi Daily Mailin mukaan.

Pariskunnalla on kaksi lasta, 6-vuotiaat kaksoset Gabriella ja Jacques.

Wittstock kieltäytyi haastattelussa kommentoimasta ruhtinasparin avioliiton tilaa. Huhumylly pariskunnan mahdollisesta erosta käynnistyi kesäkuussa, kun Charlene ja Albert viettivät kymmenvuotishääpäiväänsä eri mantereilla.

Lue lisää: Ruhtinas Albert selittää, miksi Charlenen kotiinpaluu venyy venymistään – kertoo ruhtinattaren voinnista

Albert kuitenkin kumosi erohuhut People-lehdelle syyskuussa antamassaan haastattelussa. Tuolloin hän vakuutti Charlenen viivästyneen kotiinpaluun johtuvan puhtaasti terveydellisistä syistä. Erohuhuja hän nimitti ”kauhistuttaviksi”.

Vaikka perhe on nyt vihdoin samassa maassa, moni pitää ihmeellisenä sitä, että ruhtinas Albert lähti edustusmatkalle Dubaihin vain päiviä sen jälkeen, kun hän oli saanut vaimonsa kotiin.

Charlene ei osallistunut tilaisuuteen, vaan ruhtinas lähti Dubaihin yhdessä siskonsa Stephanien ja hänen poikansa Louisin kanssa. Asiasta uutisoi Daily Mail.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?