Herttuatar Catherine ihastutti asuvalinnallaan: piti painavan puheen tärkeästä asiasta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Catherine ihastutti asullaan – piti painavan puheen aiheesta, josta kuninkaalliset usein vaikenevat

Punaiseen pukeutunut Cambridgen herttuatar Catherine piti puheen päihderiippuvuudesta ja mielenterveysongelmista Lontoossa järjestetyssä tilaisuudessa.

Herttuatar Catherine ihastutti punaisessa asussaan.

19.10. 20:56

Cambridgen herttuatar Catherine ihastutti asuvalinnallaan jälleen tiistaina, kun hän osallistui edustustilaisuuteen Lontoossa. Tapahtuman tarkoituksena oli lanseerata kampanja, jossa pyritään lisäämään ihmisten tietoisuutta päihdeongelmista, addiktioista ja vieroitushoidoista.

Catherine oli pukeutunut tilaisuutta varten kirkkaan punaiseen pliseerattuun hameeseen, joka ulottui nilkkoihin asti. Lisäksi herttuattarella oli yllään samansävyinen pooloneule, ruskeat Ralph Lauren -merkkiset avokkaat sekä käsilaukku, joka Daily Mailin mukaan maksaa hieman yli 300 euroa.

Tilaisuudessa Catherine kertoi omia näkemyksiään päihdeongelmista ja muistutti, ettei kukaan ole immuuni tällaisille ongelmille.

– Addiktio ei ole valintakysymys. Kukaan ei päätä, että minusta tulee addikti. Mutta se voi tapahtua kelle tahansa meistä, eikä kukaan ole immuuni, Catherine totesi tilaisuudessa.

– Tämä on vakava mielenterveyden ongelma, josta keskustellaan aivan liian vähän. Käytämme turhan harvoin aikaa siihen, että selvittäisimme ja todella ymmärtäisimme perimmäiset syyt addiktion taustalla, herttuatar jatkoi.

Catherine luottaa usein kirkkaisiin väreihin.

Catherine totesi myös, ettei addiktiosta puhuminen ääneen saisi olla tabu.

– Yhteiskuntana meidän tulee aloittaa siitä, että olemme myötätuntoisia ja empaattisia. Meidän täytyy pitää huolta ihmisistä ympärillämme, ymmärtää heidän matkaansa ja mitä on tapahtunut.

– Pandemialla on ollut musertava vaikutus addiktoituneiden ihmisten määrään. Perheet ja lapset ovat joutuneet painimaan tämän asian kanssa enemmän kuin koskaan aiemmin, Catherine kertoi puheessaan.

Hän myös kiitteli vuolaasti tapahtuman järjestäneen organisaation tekemää työtä.

– Mutta meillä on toivoa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen saanut etuoikeuden tavata monia ihmisiä, jotka ovat eläneet addiktion kanssa. Heidän kovan työnsä ansiosta sekä tämän kaltaisten yhteisöjen ja hyväntekeväisyyden avulla heidän elämänsä ovat saaneet uuden suunnan, hän jatkoi.

Catherine on kertonut, että rohkaisisi tarpeen tullen myös omia lapsiaan hakeutumaan terapiaan.

Tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Catherine tai hänen puolisonsa prinssi William puhuvat ääneen mielenterveysongelmista ja niiden tunnustamisen tärkeydestä. Hiljattain Cambridgen herttuaparin virallisella Instagram-tilillä julkaistiin myös aiheeseen liittyvä päivitys.

Kyseisessä kirjoituksessa herttuapari totesi haluavansa rohkaista myös omia lapsiaan hakemaan apua mielenterveysongelmiinsa muun muassa terapiasta, mikäli he joskus kokisivat tarvetta siihen.

– William ja minä olemme vahvasti sitä mieltä, ettemme epäröisi hakea ulkopuolista apua Georgelle ja Charlottelle, jos he sitä kaipaisivat, Catherinen kirjoittamassa päivityksessä todettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?