Prinssi Williamilta jyrkkä ulostulo Star Trek -tähden avaruuslennon jälkeen – älähti miljardöörien avaruuskisasta

Prinssi Williamin mielestä huomio tulisi kohdistaa planeettamme ilmasto-ongelmiin avaruusseikkailujen sijaan.

14.10.2021 12:03

Maailmalla seurattiin keskiviikkona jännittyneinä, kun Star Trek -tähti William Shatner, 90, toteutti pitkäaikaisen unelmansa päästessään avaruuslennolle. Kymmenminuuttisen lennon toteutti miljardööri, Amazonin perustaja Jeff Bezos.

Kaikki eivät ilahtuneet tempauksesta, nimittäin vain muutama tunti lennon jälkeen prinssi William kritisoi ihmisten lähettämistä avaruuteen, sillä hän mielestään pitäisi ennemminkin keskittyä ja käyttää resursseja "planeettamme korjaamiseen”.

Myös miljardööri Elon Muskin avaruusyhtiö SpaceX lennätti neljä avaruusturistia maata kiertävälle radalle ja takaisin viime kuussa. Musk myös ohitti juuri Bezoksen maailman rikkaimpana ihmisenä ja sivalsi asiasta Twitterissä.

Cambridgen herttua nuhteli miljardöörien avaruuskisailua, kun hän oli puhumassa ilmasto-ongelmista BBC:n Adam Flemingin haastattelussa.

– Tarvitsemme maailman nerokkaimpia mieliä auttamaan pelastamaan tätä planeettaa, ei yrittämään löytää seuraavaa paikkaa, jossa asua ja elää, prinssi William tilitti.

William Shatner oli yksi neljästä miehistön jäsenestä lennolla

Prinssi William otti puheeksi myös COP26-huippukokouksen, jossa maailman johtajat kokoontuvat lokakuun lopussa keskustelemaan ilmastonmuutoksesta.

– Viisaita puheita, viisaita sanoja, mutta ei tarpeeksi tekoja, William kommentoi Glasgow’ssa järjestettävää huippukokousta BBC:n haastattelussa.

Elon Muskin SpaceX tekee kaupallisia avaruuslentoja.

Lue lisää: Vessa ei toiminut kunnolla Elon Muskin yhtiön avaruus­lennolla

90-vuotiaasta William Shatnerista tuli keskiviikkona vanhin koskaan avaruudessa lentänyt ihminen. Shatner oli yksi neljästä miehistön jäsenestä lennolla, jonka toteutti miljardööri Jeff Bezosin perustama Blue Origin -avaruuslento-operaattori.

Shatner tunnetaan parhaiten Star Trek -tv-sarjasta, jossa hän näytteli avaruusalus Enterprisen kapteenia James T. Kirkiä. Lisäksi hän esiintyi seitsemässä Star Trek -elokuvassa.

Lue lisää: Näyttelijä William Shatner, 90, laskeutui avaruudesta – tältä näytti historiallinen lento

Lue lisää: Elon Musk ohitti Jeff Bezoksen maailman rikkaimpana ihmisenä – sivalsi ytimekkäästi Twitterissä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?