Uhrin asianajajat: Prinssi Andrew’lle toimitettu haaste seksuaalisesta hyväksikäytöstä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Uhrin asianajajat: Prinssi Andrew’lle toimitettu haaste seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Virginia Giuffre jätti elokuun puolivälissä siviilikanteen newyorkilaiseen tuomioistuimeen, jossa nainen syyttää prinssin harrastaneen seksiä hänen kanssaan hänen ollessaan alaikäinen.

Prinssi Andrew’lle on toimitettu uhrin asianajajien mukaan haaste seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

11.9. 3:10

Britannian prinssi Andrew’ta seksuaalirikoksista syyttävän Virginia Giuffren juristien mukaan prinssille on toimitettu haastepaperit, kertoo BBC.

38-vuotias Giuffre jätti elokuun puolivälissä siviilikanteen newyorkilaiseen tuomioistuimeen, jossa nainen syyttää prinssin harrastaneen seksiä hänen kanssaan hänen ollessaan alaikäinen.

Lue lisää: Jeffrey Epsteinin uhri haastoi prinssi Andrew’n oikeuteen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä

Rikokset ovat väitetysti tapahtuneet edesmenneen seksirikollisen Jeffrey Epsteinin ja tämän kumppanin Ghislaine Maxwellin asunnoilla.

Siviilioikeudenkäynnissä syytetylle on toimitettava henkilökohtaisesti haaste ennen kuin tapauksen käsittely voi edetä. Giuffren edustajien mukaan prinssi Andrew’lle toimitettiin haaste 27. elokuuta Windsorin kuninkaalliseen asuntoon.

Haastemies ei ollut BBC:n mukaan ensimmäisellä yrittämällä tavoittanut prinssin yksityissihteeriä tai muita avustajia. Seuraavana päivänä haastemiehelle kerrottiin, että paperit voitiin jättää poliisin haltuun Windsorin asunnon pääportille, mistä haaste toimitettaisiin eteenpäin prinssin lakimiehille.

Yhdysvaltalaistuomari tulee päättämään, mikäli poliisille jätetyt asiakirjat lasketaan haasteen perille toimittamiseksi. Oikeudenkäynnin seuraavista vaiheista päätetään tuomioistuimen videokonferenssissa maanantaina

Oikeuden asiakirjojen mukaan prinssillä on haasteen toimittamisen jälkeen ensi viikon perjantaihin asti aikaa vastata syytöksiin. Prinssin edustajat eivät ole kommentoineet medialle tapauksen tuoreimpia käänteitä.

Giuffren siviilioikeudenkäynnissä kyse on siitä, että oikeuden toivotaan ratkaisevan, ovatko naisen väitteet seksuaalirikoksista todenmukaisia ja pitääkö prinssin maksaa naiselle vahingonkorvauksia.

Virginia Giuffre (kesk.) syyttää newyorkilaisessa tuomioistuimessa prinssi Andrew’ta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kuva elokuulta 2019.

Syytteen mukaan prinssi Andrew käytti Giuffrea seksuaalisesti hyväkseen tietäen, että tyttö oli alaikäinen ja ihmiskaupan uhri.

Marraskuussa 2019 prinssi antoi BBC:lle haastattelun, jossa hän kielsi olleensa seksuaalisessa kontaktissa Giuffren kanssa ja totesi, ettei muista tavanneensa naista.

Prinssi esitti myös, että julkisuudessa esillä ollut kuva, jossa hänen kätensä on 17-vuotiaan Giuffren vyötäröllä, olisi manipuloitu.

Paljon kritiikkiä saaneen haastattelun jälkeen prinssi tiedotti vetäytyvänsä kuninkaallisista tehtävistä ja avustavansa viranomaisia mahdollisissa tutkimuksissa.

Prinssi Andrew on kuningatar Elisabetin ja edesmenneen prinssi Philipin kolmas lapsi, ja on yhdeksäs kruununperimysjärjestyksessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?