Meghan ensimmäistä kertaa esillä Lilibetin syntymän jälkeen: julkaisi syntymäpäivävideon, jonka taustalla temppuilee myös Harry - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Meghan ensimmäistä kertaa esillä Lilibetin syntymän jälkeen: julkaisi syntymä­päivä­videon, jonka taustalla temppuilee myös Harry

Meghan on pysytellyt poissa julkisuudesta kesän aikana. 40 vuotta täyttävä herttuatar keskustelee tuoreella videolla koomikko Melissa McCarthyn kanssa uudesta mentorointikampanjastaan.

4.8. 18:39

Sussexin herttuatar Meghan täyttää tänään keskiviikkona 40 vuotta. Herttuatar julkaisi merkkipäivän kunniaksi Archewell-järjestön nettisivulla videon, joka on hänen ensimmäinen esiintymisensä julkisuudessa sitten kesäkuun. Videosta kirjoittavat myös muun muassa Daily Mail ja The Sun.

Archewell on Meghanin ja prinssi Harryn perustama hyväntekeväisyysjärjestö, joka on saanut nimensä parin Archie-pojan mukaan. Meghania ei ole nähty julkisuudessa sen jälkeen, kun hänen ja Harryn tytär Lilibet syntyi tasan kaksi kuukautta sitten.

Kaksiminuuttisella videolla Meghan keskustelee koomikko Melissa McCarthyn kanssa syntymäpäiväsuunnitelmistaan. McCarthy arvaa juhlasuunnitelmiksi muun muassa juhlia huvijahdilla, ystävyystatuointien hankkimista sekä Pukumiehet-sarjan näyttelijöiden jälleennäkemistä. Meghan näytteli sarjassa vuosina 2011–2018.

Mikään McCarthyn arvauksista ei kuitenkaan osu oikeaan, sillä herttuattarella on täysin erilainen suunnitelma merkkipäiväänsä juhlistamaan. Meghan kertoo videolla uudesta 40x40 -mentorointikampanjastaan, jonka tavoitteena on saada naiset takaisin työelämään.

Herttuatar kirjoittaa videon yhteydessä syyn kampanjan järjestämiselle. Meghan kertoo pohtineensa sitä, mitä kaikkea ihmiset voisivat saada aikaan, jos jokainen käyttäisi hieman omaa aikaansa minuuttia tärkeiden asioiden edistämiseen.

– Puntaroidessani 40. syntymäpäivääni ja niitä monia asioita, joista olen kiitollinen, päähäni pälkähti, että aika on yksi suurimmista ja olennaisimmista lahjoistamme: rakkaiden ihmisten kanssa vietetty aika, aika, jonka vietämme tehden rakastamiamme asioita, aika, jonka käytämme oppimiseen, nauramiseen, kasvamiseen ja se siunattu aika, joka meille on suotu maan päällä, Meghan taustoittaa.

Meghan toivoo kampanjan auttavan naisia pääsemään takaisin työelämään, sillä koronapandemia on vienyt työt miljoonilta naisilta ympäri maailmaa. Kampanjan käynnistämistä varten herttuatar on kutsunut 40 tunnettua henkilöä omistamaan ajastaan 40 minuuttia naisten mentorointiin.

The Sunin mukaan Meghan on pyytänyt muun muassa laulaja Adelea, Kanadan pääministeri Justin Trudeaun puoliso Sophie Gregoire Trudeauta, muotisuunnittelija Stella McCartneyta ja runoilija Amanda Gormania käyttämään aikaansa mentorointiin.

Videon lopussa on myös koominen vilaus prinssi Harrysta, joka nähdään jonglööraamassa Meghanin ikkunan takana.

Harryn ja Meghanin välit hoviin ovat olleet viime vuosina koetuksella. Kuvassa Sussexin herttuapari Oprahin haastattelussa, joka aiheutti kiistaa hovin ja parin välille.

Kuninkaallisen perheen jäsenet, kuten kuningatar Elisabet ja Cambridgen herttuapari William ja Catherine ovat onnitelleet Meghania tämän syntymäpäivän johdosta. Kuninkaallisfanit ovat Daily Mailin mukaan pitäneet brittihovin onnitteluita kohteliaina elkeinä.

Kaliforniassa asuvan Sussexin herttuaparin välit brittihoviin ovat olleet koetuksella viime vuosina, sillä Harry ja Meghan ovat kritisoineet hovia julkisesti muun muassa Oprah Winfreyn haastattelussa.

Brittilehdistön mukaan herttuattaren syntymäpäivää on tarkoitus juhlistaa illallisella herttuaparin kotona Santa Barbarassa. Lehtitietojen mukaan hillityille illallisille on kutsuttu 65 vierasta. Harryn kerrotaan tilanneen Meghanille syntymäpäiväkakun paikalliselta leipurilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?