Prinssi Harry julkaisee vuoden 2022 lopulla muistelmateoksen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Harry on kirjoittanut salaa muistelmateosta – kertoo nyt oman versionsa brittihovin draamasta

Prinssi Harry julkaisee muistelmateoksen elämästään. PageSixin mukaan prinssi olisi kirjoittanut teosta salaa jo vuoden ajan.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan tekivät juontaja Oprah Winfreyn kanssa kohauttavan haastattelun aiemmin vuonna 2021. Vain kuukausia sen jälkeen prinssi Harry ilmoitti julkaisevansa muistelmateoksen elämästään.

19.7. 22:37

Britannian prinssi Harry on kirjoittamassa muistelmateosta, joka useiden ulkomaalaismedioiden mukaan julkaistaan vuoden 2022 lopulla.

Reutersin mukaan kustantajan, Penguin Random Housen, tiedotteessa todetaan, että prinssi Harry ei kirjoita teosta vain prinssinä, vaan miehenä joksi hän on kasvanut.

– Olen pukeutunut vuosien varrella moniin erilaisiin hattuihin, niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisestikin, ja haluan muistelmateoksellani kertoa tarinani ylä- ja alamäet, virheet ja kuinka niistä on opittu. Haluan muistuttaa teoksellani, että riippumatta siitä, mistä tulemme, meillä on enemmän yhteistä kuin ymmärrämmekään, prinssi Harry kertoo tiedotteessa.

Prinssi Harry haluaa kertoa muistelmassaan elämästään omasta näkökulmastaan.

PageSixin mukaan prinssi olisi kirjoittanut teosta salaa jo vuoden ajan. Prinssi Harry on koonnut teosta Pulitzer-voittaja J. H. Moehringerin kanssa. Moehringer on kirjoittanut elämäkertoja muun muassa tennislegenda Andre Agassin ja Nike -urheilumerkin yhden perustajan Phil Knightin kanssa.

Teos odotetusti antaa katsauksen viime vuosina vallitsevaan brittihovin draamaan ja hänen sekä herttuatar Meghanin eroamiseen brittihovista, mutta prinssi Harryn näkökulmasta.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan erosivat brittihovista viime vuonna.

Evening Standardin ja Reutersin mukaan prinssi Harry aikoo lahjoittaa teoksen tuotot hyväntekeväisyyteen. Penguin Random Housen toimitusjohtaja Markus Dohle on innoissaan prinssin muistelmateoksesta.

– Olemme iloisia prinssi Harryn muistelmasta, ja otamme innoissamme hänet vastaan maailmankuulujen johtajien, ikonien ja muutoksentekijöiden joukkoon, joiden teoksia olemme saaneet julkaista, Dohle toteaa.

Lue lisää: Dokumenttiväitteet: Prinssi William varoitti veljeään jo varhain herttuatar Meghanista – oliko tässä kipinä hovin valtaville riidoille?

Lue lisää: Kiusalliset yksityiskohdat Dianan patsaan paljastamisesta paljastuivat vasta jälkikäteen – näin kuninkaallinen tilaisuus todella meni

Muistelmista ilmoitettiin nyt vain kuukausia sen jälkeen, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan osallistuivat juontaja Oprah Winfreyn kohuhaastatteluun. Haastattelussa herttuatar Meghan puhui vaikeista hetkistään ja itsemurha-ajatuksistaan ennen kuin herttuapari päätti jättää brittihovin taakseen.

Myös prinssi Harry kertoi ajatuksiaan Winfreyn haastattelussa esimerkiksi liittyen hänen isäänsä prinssi Charlesiin.

– Koen olevani todella petetty. Hän on kokenut jotain samanlaista aiemmin elämässään, ja hän tietää, miltä tämä kipu tuntuu, prinssi Harry sanoi viitaten prinsessa Dianan elämään.

Prinssi Harry palasi Britanniaan ja paljasti veljensä prinssi Williamin kanssa heidän äitinsä, edesmenneen prinsessa Dianan 60-vuotissyntymäpäivänä tämän muistopatsaan.

– Rakastan häntä aina, mutta välillämme on tapahtunut suurta tuhoa, prinssi Harry jatkoi Oprah Winfreyn haastattelussa.

Penguin Random House kertoo, että prinssi Harryn muistelmat tulevat kattamaan hänen elämänsä lapsuudesta aikuisuuteen, sisältäen prinssi Harryn kokemuksia jatkuvasta julkisuudesta, hänen palveluksestaan armeijassa kuten myös hänen kokemuksistaan aviomiehenä ja isänä.

Viime kuussa herttuatar Meghan julkaisi lasten kuvakirjan The Bench.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?