Vain kahdeksan vierasta seurasi Dianan patsaan paljastamista – Catherine, Meghan ja Charles loistivat poissaolollaan

Walesin prinsessan patsaanjulkistuksen vieraslista pidettiin lyhyenä.

1.7.2021 19:50

Walesin prinsessa Dianan muistopatsas paljastettiin torstaina 1. heinäkuuta, päivänä jona Diana olisi täyttänyt 60 vuotta. Patsaan julkistustilaisuus oli pienimuotoinen.

Tilaisuuteen oli alun perin tarkoitus kutsua jopa 100 vierasta, mutta Britannian koronatilanteen vuoksi vieraiden määrää rajoitettiin. Mirror kirjoittaa, että paikalla oli vain prinsessa Dianan lähimpiä perheenjäseniä sekä patsaan toteutuksessa mukana olleita henkilöitä.

Dianan lapset prinssi William ja prinssi Harry saapuivat tilaisuuteen rinnakkain.

Itse patsaan paljastamisen suorittivat Dianan pojat prinssi William ja prinssi Harry. Veljekset edustivat tilaisuudessa hyväntuulisina, huolimatta viime aikojen kireistä väleistään.

Dianan pikkuveli Charles ja isosisko Jane jutustelivat prinssi Harryn kanssa.

Dianan perheestä paikalla olivat Dianan kolme sisarusta, pikkuveli Charles eli Spencerin jaarli sekä isosiskot Lady Sarah ja Lady Jane.

Charles ja Diana olivat lapsuudessaan hyvin läheisiä, ja Charles muistetaan koskettavasta muistopuheestaan sisarensa hautajaisissa vuonna 1997.

Harry ja William tervehtivät tätejään Sarahia ja Janea iloisesti palatsin puutarhassa.

Lady Sarah McCorquodale on sisaruskatraan vanhin. Sarah on naimisissa Neil McCorquodalen kanssa, mutta seurusteli hetken aikaa prinssi Charlesin kanssa Dianan ollessa vielä teini-ikäinen.

Lady Jane Fellowes, kolmesta siskoksesta keskimmäinen, on puolestaan naimisissa kuningatar Elisabetin entisen yksityissihteerin Robert Fellowesin kanssa. Tästä johtuen Jane ja Diana asuivat molemmat aikoinaan naapureina Kensingtonissa.

Ian Rank-Broadley toteutti Dianan muistopatsaan.

Mukana tilaisuudessa oli myös patsaan tekijä Ian Rank-Broadley, jolta prinssiveljekset tilasivat patsaan vuonna 2017. Kuvanveistäjä on tuttu lukuisista muistakin kuninkaallisen perheen jäseniä kuvaavista töistään.

Dianan patsas pystytettiin Kensingtonin palatsin Sunken Gardens -puutarhaan, jonka kerrotaan olleen Dianan suosikkipaikkoja palatsin mailla. Julkistusseremoniassa oli siis mukana myös puutarhan muutostöistä vastannut Pip Morrison, jonka johdolla puutarhaan istutettiin prinsessan muistoksi muun muassa lemmikkejä.

Lisäksi julkistamistilaisuuteen osallistui Rupert Gavin, joka on Historic Royal Palaces -hyväntekeväisyysjärjestön puheenjohtaja. Järjestö hallinnoi kuninkaallisia rakennuksia, kuten Kensingtonin palatsia.

Prinssi William ja puutarhuri Pip Morrison.

Prinssi Williamin ja prinssi Harryn puolisot herttuatar Catherine ja herttuatar Meghan olivat jääneet kotiin, eikä myöskään prinssien lapsia nähty paikalla. Aiemmin tällä viikolla The Telegraph kertoi, että William perheineen sai katsella patsasta rauhassa etukäteen yksityisessä tilaisuudessa.

Julkistamistilaisuudessa ei nähty myöskään prinssi Charlesia. Lehtitietojen mukaan Charles ei halunnut osallistua patsaan paljastamiseen, sillä tilaisuus olisi voinut nostaa pintaan kipeitä muistoja. Charles ja Diana menivät naimisiin vuonna 1981, ja parin avioero astui voimaan elokuussa 1996. Vuotta myöhemmin Diana menehtyi traagisesti auto-onnettomuudessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?