Prinssi Philip olisi täyttänyt tänään 100 vuotta – kuningatar ilahtui pienestä, mutta mieltä lämmittävästä eleestä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Philip olisi täyttänyt tänään 100 vuotta – kuningatar ilahtui pienestä, mutta mieltä lämmittävästä eleestä

Kuningatar Elisabetin ikkunasta näkyvään puutarhaan istutettiin prinssi Philipin mukaan nimetty ruusu.

Kuningatar Elisabet sai Windsorin puutarhaan ruusun prinssi Philipin muistolle.

10.6. 12:02

Huhtikuussa menehtynyt prinssi Philip olisi täyttänyt tänään 10. kesäkuuta 100 vuotta. Kuningatar Elisabet istutti prinssin muistolle Windsorin linnan puutarhaan erityisen ruusun. Aiheesta kirjoittaa muun muassa Daily Mail.

Fuksianpunainen ruusu on lahjoitus kuningattaren suojelemalta RHS:ltä, Kuninkaalliselta puutarhaseuralta. Seuran presidentti Keith Weed lahjoitti ruusupensaan kuningattarelle.

– Ruusu on nimetty Edinburghin herttuan mukaan hänen vuosisatansa juhlistamiseksi, se on muistoruusu kaikkien hänen elämänsä aikana tekemiensä ihmeellisten asioiden muistolle ja muistutus meille kaikesta siitä, mitä hän teki, Weed kuvaili esitellessään ruusua kuningattarelle.

Windsorin pääpuutarhuri Philip Carter istutti muistoruusun Windsorin linnan itäiseen puutarhaan kuningatar Elisabetin ja Kuninkaallisen puutarhaseuran Keith Weedin kanssa.

Kuningatar Elisabet seurasi vierestä, kun Windsorin pääpuutarhuri Philip Carter istutti ruusun näkyvälle paikalle muiden ruusujen seuraksi. Edinburghin herttua -nimeä kantava ruusu istutettiin Windsorin linnan itäiseen puutarhaan, jonne kuningattarella on asuinhuoneidensa ikkunoista suora näkymä.

Elisabet edusti kesäisessä tilaisuudessa pukeutuneena siniseen kukkamekkoon, vaaleaan neuleeseen ja aurinkolaseihin.

Kuninkaallisen puutarhaseuran presidentti Keith Weed esitteli Edinburghin herttuan mukaan nimetyn ruusun kuningattarelle.

95-vuotias monarkki kuvaili lahjoitusta kovin ystävälliseksi.

– Se näyttää ihanalta, Elisabet kommentoi ruusua.

Philipin muistoruusu ei ollut vielä istutushetkellä kukassa, mutta Weed vakuutti kuningattarelle, että pensas tulee kukkimaan näyttävästi. Kunigatar kommentoi, että kylmän toukokuun jälkeen puutarhassa ei ole vielä nähty suurta kukkaloistoa.

Edinburghin herttua, prinssi Philip olisi täyttänyt 100 vuotta 10. kesäkuuta.

Prinssi Philipin muistoruusulajike tulee myös myyntiin. Jokaista myytyä prinssin nimikkoruusua kohden tehdään lahjoitus Edinburghin herttua -palkitsemisohjelman alaiselle Living Legacy -säätiölle.

Edinburghin herttua -palkinto on nuorten palkitsemisohjelma, jonka prinssi Philip perusti vuonna 1956. Sen tavoitteena on tukea nuoria itsensä kehittämisessä.Hyväntekeväisyys oli Edinburghin herttualle tärkeää.

Kuningatar Elisabet ihasteli ruusutarhaa Windsorin linnan puutarhassa.

Prinssi Philip kuoli 99-vuotiaana 9. huhtikuuta. Edinburghin herttua ja kuningatar Elisabet olivat naimisissa 73 vuotta. Prinssi Philip on haudattu Windsorin Pyhän Yrjön kappeliin.

Tavallisesti kuningatar Elisabet viettää Windsorin linnassa viikonloppujaan ja kesäkuisten Ascotin laukkakilpailujen aikaan kokonaisen viikon, mutta nyt sisäpiiritietojen mukaan monarkki tahtoisi asua linnassa pysyvämmin ollakseen lähempänä puolisoaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?