39 vuotta täyttävän prinsessa Madeleinen suosio romahti Ruotsissa ennen­näkemättömällä tavalla – asian­tuntija laukoi suorat sanat karusta tilanteesta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

39 vuotta täyttävän prinsessa Madeleinen suosio romahti Ruotsissa ennen­näkemättömällä tavalla – asian­tuntija laukoi suorat sanat karusta tilanteesta

Prinsessa Madeleine täyttää tänään 10. kesäkuuta 39 vuotta. Kotimaassaan Ruotsissa prinsessa ei nauti kovin suurta suosiota.

10.6. 7:15

Ruotsin prinsessa Madeleine juhlii 39-vuotissyntymäpäiväänsä 10. kesäkuuta. Madeleine viettää merkkipäiväänsä mitä todennäköisimmin kotimaassaan Yhdysvalloissa, jossa hän on viihtynyt perheensä kanssa jo pitkään. Madeleinella ja hänen puolisollaan Chris O’Neillilä on kolme lasta: Leonore, 7, Nicolas, 5, ja Adrienne, 3.

Ruotsalaislehti Svensk Damtidning on jo viitenä perättäisenä vuotena teettänyt tutkimuksen, jossa mitataan Ruotsin kuningasperheen suosiota kansan keskuudessa. Siinä missä Madeleinen sisareen, kruununprinsessa Victoriaan kertoi luottavansa eniten 54 prosenttia vastaajista, olivat tilastot Madeleinen kohdalla karumpaa luettavaa.

Lue lisää: Madeleine käänsi selkänsä hoville ja elää nyt suojattua elämää Yhdysvalloissa – prinsessan suosio romahti Ruotsissa nollaan

Ruotsalaisista nimittäin pyöreät nolla prosenttia ilmaisi luottavansa Yhdysvalloissa viihtyvään prinsessaan. Kyselyyn vastasi tuhat ihmistä.

Prinsessa Madeleine täyttää tänään 39 vuotta.

Svensk Damtidningin päätoimittaja ja hoviasiantuntija Johan T Lindwall laukoi SVT:n haastattelussa suorat sanat tutkimuksen tuloksista. Lindwall kertoi pitävänsä tulosta äärimmäisen huolestuttavana. Lindwallin mukaan tuloksissa näkyy selkeästi, ettei Madeleine ole vuosiin viihtynyt alkuperäisessä kotimaassaan Ruotsissa.

Lindwallin mielestä hovin pitäisikin nyt tehdä pelisuunnitelma prinsessan maineen pelastamiseksi.

– Hovin pitäisi istua alas ja tutkia tulosta. Ei tätä voi vaan kuitata vitsiksi, Lindwall sanoi.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin kuninkaallisasiantuntija Jenny Alexandersson ei niin ikään yllättynyt kyselyn tuloksista. Hän myös muistutti, että kuninkaallisille on elintärkeää nauttia kansan luottamusta.

– Ilman luottamusta he eivät saa tukea kansalaisilta, Alexandersson muistutti.

Madeleinella ja hänen puolisollaan Chris O’Neillillä on kolme lasta.

Madeleine muutti Ruotsista Yhdysvaltoihin ensimmäisen kerran jo vuonna 2010. Siellä ollessaan hän tapasi nykyisen puolisonsa ja Madeleine ja Chris O’Neill avioituivat vuonna 2012. Kolme vuotta myöhemmin pariskunta muutti Lontooseen ja vuonna 2018 perhe asettui jälleen Yhdysvaltoihin.

Prinsessa Madeleinen elämästä ulkomailla ei tiedetä juuri mitään, ja se on herättänyt närää niin mediassa kuin kansalaisissakin. Madeleinen perheen arki Yhdysvalloissa on niin suojattua, ettei hänen ja puoliso Chris O’Neillin nykyisen kodin sijaintia ole kerrottu lainkaan julkisuuteen.

Yhdysvalloissa asuva Madeleine ei ole pystynyt tekemään yhtä paljon edustustehtäviä kuin sisaruksensa. Madeleine perheineen on vieraillut Ruotsissa lähinnä kesäisin, mutta viime vuonna prinsessa ei päässyt lainkaan käymään kotimaassaan koronapandemian takia.

Syksyllä 2019 kuningas Kaarle Kustaa ilmoitti, etteivät Leonore, Nicolas ja Adrienne ole enää hovin jäseniä eikä heillä ole edustusvelvollisuuksia. Muutos oli Madeleinelle mieluisa, sillä hän on useaan otteeseen todennut toivovansa lastensa saavan mahdollisimman tavallisen lapsuuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?