Tätä Meghanin ja Harryn tyttövauvan nimi tarkoittaa – Lilibet-etunimellä koskettava tarina

Vauvan nimen on kerrottu olevan Lilibet Diana.

6.6.2021 19:45

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi sunnuntai-iltana, että prinssi Harry ja tämän puoliso Meghan ovat saaneet toisen lapsensa. Vauva syntyi Kaliforniassa perjantaina 4. kesäkuuta.

Tyttövauvan nimeksi valikoitui Lilibet Diana Mountbatten-Windsor.

Pieni tyttö on kuningattaren yhdestoista lapsenlapsenlapsi ja Britannian kruununperimysjärjestyksessä kahdeksas.

Tytön etunimi Lilibet on kunnianosoitus kuningatarta kohtaan. Se on kuningatar Elisabetin kutsumanimi perheen keskuudessa.

Toinen nimi Diana on puolestaan kunnianosoitus prinssi Harryn edesmennyttä äitiä, Walesin prinsessa Dianaa kohtaan.

Kun kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip kuoli huhtikuussa, kuningatar jätti hautajaisissa arkun päälle muistokirjeen, jonka hän oli lehtitietojen mukaan allekirjoittanut Lilibet-lempinimellään.

Kuningatar Elisabet sai Lilibet-lempinimensä lapsena, kun hän ei osannut lausua omaa nimeään. Niinpä hänen isänsä, kuningas Yrjö VI alkoi kutsumaan häntä Lilibetiksi. Nimi jäi elämään perheen sisällä.

Kuningas Yrjö VI käytti lempinimeä joskus myös julkisuudessa.

– Lilibet on ylpeyteni. Margaret on iloni, kuuluu kuninkaan kuuluisa lausahdus.

Tiettävästi prinssi Philip käytti sitä hellittelynimenä vaimostaan. Uskotaan, että Philip on viimeinen ihminen, joka on kutsunut kuningatarta Lilibetiksi.

Vaikka pienestä Lilibet Dianasta tulee kruununperimysjärjestyksessä kahdeksas, hän ei tule saamaan kuninkaallista arvonimeä. Telegraph-lehden mukaan on oletettavaa, että hänen ristiäisensä järjestetään täysin yksityisesti, eikä kummeja julkisteta.

Telegraph-lehti muistuttaa, että vaikka nimi on kaunis kunnianosoitus kuninkaallista perhettä kohtaan, perhe saattaa joutua odottamaan sitä hetkeä, kun pääsevät hellimään pientä tyttöä ensimmäisen kerran.

Harryn ja Meghanin esikoislapsen Archien kuninkaallinen perhe näki viimeksi syksyllä 2019 ennen Harryn ja Meghanin muuttoa Kanadaan. Nykyään prinssi Harry ja Meghan lapsineen asuvat Santa Barbarassa Kaliforniassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?