Prinssi Harry lataa rajua tekstiä Charles-isältä saamastaan kasvatuksesta – vertaa elämäänsä eläintarhassa oloon

Prinssi Harryn mukaan hänen suvussaan periytyy ”tuskaa ja kärsimystä”, jotka myös hän sai isältään.

Prinssi Harryn mukaan hänen isänsä siirsi hänelle kuninkaallisessa perheessä periytyvää kärsimystä.

Prinssi Harry esittää kovia väitteitä brittihovista tällä viikolla julkaistussa, näyttelijä Dax Shepardin Armchair Expert -podcastissa. Muun muassa The Guardianin ja CNN:n mukaan Harry kertoo pitkässä haastattelussa, että hän koki joutuneensa ”tuskan ja kärsimyksen” kehään kasvaessaan osana hovia. Hän esittää myös kritiikkiä isältään prinssi Charlesilta saamastaan kasvatuksesta.

CNN:n mukaan prinssi Harry kokee, että hänen isänsä tapa kasvattaa hänet välitti hänelle kärsimystä. Harryn mukaan kyse on Charlesilta hänelle siirtyneestä ”periytyvästä tuskasta”. Harry kertoo tekevänsä itse kaikkensa, ettei siirtäisi aiempien sukupolvien rasitteita eteenpäin omille lapsilleen.

– En syytä ketään. En koe, että meidän tulisi osoitella sormella tai syytellä ketään, mutta kun puhutaan vanhemmuudesta, jos olen itse kokenut jonkinlaista tuskaa ja kärsimystä, koska ehkä vanhempani ovat käsineet niistä myös, teen kaikkeni, että päätän sen kierteen enkä vie sitä eteenpäin, prinssi Harry sanoo Shepardin podcastissa.

Harrylla ja herttuatar Meghanilla on 2-vuotias Archie-poika. Parin toisen lapsen on määrä syntyä kesällä.

Prinssi Harry asuu nykyään Yhdysvalloissa, kaukana birttihovista ja sen elämästä.

CNN:n mukaan Harry huomasi vasta varttuessaan, että kuninkaalliseen elämään liittyvä, peritty tuska todella siirtyy sukupolvelta toiselle. Kasvaessaan hän alkoi ymmärtää, että ehkä prinssi Charles oli perinyt omilta vanhemmiltaan taakan, joka siirtyi myöhemmin hänelle itselleen.

– En koskaan nähnyt sitä tai tiennyt siitä, ja sitten yhtäkkiä aloin yhdistellä palasia, että okei, hän kävi koulua täällä, siellä tapahtui tätä, tiedän tämän hänen elämästään ja tiedän myös, että se on kytköksissä hänen vanhempiensa, ja se tarkoittaa, että hän kohteli minua samalla tavalla kuin häntä kohdeltiin lapsena, Harry sanoo The Guardianin mukaan.

Kun Dax Shepard tiedusteli Harrylta, millaista kuninkaallinen elämä miljoonien silmäparien alla todella on, hän vastasi napakasti.

– Se on sekoitus Truman Show’ta ja eläintarhassa oloa, Harry kiteytti.

Prinssi viittasi kommentillaan Jim Carreyn hittielokuvaan, jossa päähenkilöllä ei ole tietoakaan siitä, että tämä elää keskellä valtavaa tv-tuotantoa.

Harry kertoo podcastissa myös, kuinka hän tajusi parikymppisenä, ettei halua elää kuninkaallisten velvollisuuksien kanssa. Hän vietti tuolloin railakkaita vuosia ja yritti paeta rajoitettua elämäänsä juhlimalla.

– En halunnut tätä työtä. En halunnut olla siellä, enkä halunnut tehdä sitä. Katsokaa, mitä se teki äidilleni, hän sanoo viitaten prinsessa Dianan kohtaloon.

Harry on päättänyt tehdä kaikkensa, ettei hänen sukunsa rasitteet siirry enää seuraavalle sukupolvelle.

Harryn mukaan herttuatar Meghan ymmärsi heti hänen kokemansa kärsimyksen ja kehotti häntä hakeutumaan terapiaan. Niinpä hän aloitti terapian käsitelläkseen tuntemuksiaan.

– Hän näki heti, että minuun sattui ja että osa asioista, jotka eivät olleet minun kontrollissani, tekivät minut todella vihaisiksi ja saivat vereni kiehumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?