Sisäpiirilähteet: Kuningatar Elisabet aikoo muuttaa pysyvästi Windsorin linnaan – haluaa olla lähempänä miestään - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Sisäpiirilähteet: Kuningatar Elisabet aikoo muuttaa pysyvästi Windsorin linnaan – haluaa olla lähempänä miestään

Kuningattaren pääasiallinen työ- ja asuinpaikka on Buckinghamin palatsi. Nyt hän suunnittelee vakituista muuttoa Windsorin linnaan, jossa prinssi Philipin arkkua säilytetään.

Kuningatar Elisabet, 95, saatteli puolisonsa prinssi Philipin, 99, viimeiselle matkalleen lauantaina.

18.4. 18:01

Britannian hovin sisäpiiristä kerrotaan, että pian 95 vuotta täyttävä kuningatar Elisabet aikoo viettää tulevaisuudessa yhä enemmän aikaa Windsorin linnassa, kertoo brittilehti Mirror. Näin kuningatar voi olla lähempänä miestään prinssi Philipiä.

Philipin ruumista säilytetään Windsorin linnan mailla sijaitsevan Pyhän Yrjön kappelin kuninkaallisessa kammiossa. Kun kuningatar Elisabet itse kuolee, siirretään prinssi Philipin ruumis hänen vierelleen Yrjö VI:n muistokappeliin, jonne on haudattu myös haudattu kuningattaren vanhemmat sekä Margaret-sisko.

Kuningattaren varsinainen työ- ja asuinpaikka on Lontoossa sijaitseva Buckinghamin palatsi. Mirrorin mukaan palatsi tulisi jatkossakin olemaan kuningattaren pääasiallinen työskentelypaikka, mutta hän ei enää asuisi vakituisesti palatsissa, vaan Windsorin linnassa, joka sijaitsee Berkshiressä noin 30 kilometriä Lontoosta länteen.

Prinssi Philip siunattiin Windsorin linnan mailla sijaitsevassa Pyhän Yrjön kappelissa. Hänen ruumistaan säilytetään siellä kuningatar Elisabetin kuolemaan saakka, jolloin heidät haudataan yhdessä.

Normaalisti kuningatar viettää Windsorin linnassa aikaa vuosittain noin kuukauden verran pääsiäisen tienoilla ja lisäksi viikon joka kesäkuussa, jolloin hän osallistuu Ascotin laukkakilpailuun. Hän viettää linnassa myös useimmat vapaaviikonloppunsa.

Koronapandemian jyllätessä kuningatar eristäytyi miehensä kanssa Windsorin linnaan pidemmäksi aikaa. Siellä prinssi Philip myös menehtyi 9. huhtikuuta, oltuaan sitä ennen pitkään sairaalahoidossa. Kuningattaren kerrotaan olleen miehensä rinnalla viimeiseen asti.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip olivat naimissa yli 73 vuotta. Elisabet on kuvaillut Philipiä suurimmaksi tueksi ja turvakseen.

Juttua muokattu 18.4. kello 20.34. Prinssi Philip kuoli 9. huhtikuuta, ei 9. helmikuuta, kuten jutussa aikaisemmin kerrottiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?