Kuningatar Elisabet valitsi hautajaisiin näyttävän timanttikorun, jolla on pitkä historia – monarkin koruvalinnoilla suuri symbolinen merkitys - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabet valitsi hautajaisiin näyttävän timanttikorun, jolla on pitkä historia – monarkin koruvalinnoilla suuri symbolinen merkitys

Kuningatar Elisabet puki puolisonsa prinssi Philipin hautajaisiin kuningatar Marylta perimänsä rintakorun.

17.4. 18:41

Kuningatar Elisabet, 94, jätti tunteikkaat jäähyväiset puolisolleen prinssi Philipille lauantaina Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa pidetyissä hautajaisissa. Elisabet ja 99-vuotiaana menehtynyt Philip olivat naimisissa yli 73 vuotta.

Kuningatar joutui istumaan kappelissa erillään muusta perheestä Britanniaa vallitsevien koronarajoitusten vuoksi.

Kuningatar Elisabet saapui Pyhän Yrjön kappeliin autokyydillä.

Kuningattaren surupuvun rintamuksessa koreili näyttävä timanttirintakoru, jolla on kuningattarelle erityinen merkitys. Kuningatar peri timanteista ja helmistä tehdyn korun vuonna 1953 isoäidiltään kuningatar Marylta, joka puolestaan oli saanut rintakorun häälahjaksi Richmondin kaupungilta vuonna 1893.

Telegraphin mukaan koru on rakas kuningattarelle ja hän on käyttänyt sitä useita kertoja julkisissa tilaisuuksissa. Edellisen kerran timanttikoru nähtiin Elisabetin yllä vuonna 2018 prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häissä.

Kuningatar jätti lauantaina jäähyväiset aviomiehelleen prinssi Philipille Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa järjestetyissä hautajaisissa.

Kaulassaan kuningattarella oli helminauha. Helmikoruilla on ollut kuninkaallisissa hautajaisissa Telegraphin mukaan suuri symbolinen merkitys jo 1800-luvulta lähtien, sillä helmet ovat kuvastaneet kyyneliä.

Myös prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine puki ylleen helminauhan. Herttuatar Catherinen helmet olivat lainassa kuningatar Elisabetilta.

Catherine on käyttänyt kuningattaren helminauhaa aikaisemminkin, esimerkiksi vuonna 2017, kun Elisabet ja prinssi Philip juhlivat hääpäiväänsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?