Prinssi Philipin hautajaisten vieraslista varmistui – mukana yllätys: prinssi William ja Harry ”pidetään erillään” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Philipin hautajaisten vieraslista varmistui – mukana yllätys: prinssi William ja Harry ”pidetään erillään”

Buckinghamin palatsi julkisti lisätietoja hautajaisista. Aiemmin prinssi Harryn ja prinssi Williamin odotettiin kävelevän rinnakkain isoisänsä arkun takana.

Veljekset kohtaavat yhteisen surun äärellä isoisänsä hautajaisissa.­

15.4. 20:43

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip lasketaan haudan lepoon tulevana lauantaina 17. huhtikuuta. Kuninkaallinen perhe kokoontuu hyvästelemään 99-vuotiaana kuolleen prinssin Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappeliin.

Nyt Buckinghamin palatsi on paljastanut lisää yksityiskohtia hautajaisista.

Aiemmin brittimedia kertoi, että veljekset prinssi Harry ja prinssi William aikoisivat kävellä rinta rinnan isoisänsä arkun takana.

Buckinghamin palatsin tuoreissa tiedoissa yllättävää on, että heidät ”pidetäänkin erillään”, Metro uutisoi. Veljekset eivät kulje kulkueessa rinnakkain, vaan Harryn ja Williamin välissä kulkee heidän serkkunsa Peter Phillips, kun he kävelevät jonossa arkun takana.

Veljekset kohtaavat lauantaina toisensa ensi kertaa maaliskuun 2020 jälkeen. Hautajaisten on arvioitu olevan merkittävä käännekohta prinssi Harrylle ja prinssi Williamille, sillä heillä voi olla mahdollisuus korjata ”tulehtuneita välejään”.

Kuninkaalliset veljekset isoisänsä kanssa vuonna 2008.­

Buckinghamin palatsi vahvisti myös hautajaisten vieraslistan. Koronarajoitusten vuoksi niihin saa osallistua enintään 30 ihmistä, jos osallistujat eivät asu samassa taloudessa.

Kuningatar Elisabetin lisäksi hautajaisiin osallistuvat: Prinssi Charles, prinsessa Anne ja prinssi Edward puolisoineen, prinssi Andrew, herttuatar Catherine ja prinssi William, prinssi Harry, prinsessa Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi, prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank, Zara ja Mike Tindall, Peter Phillips sekä prinssi Philipin nuorimmat lapsenlapset, Louise Windsor ja James Mountbatten-Windsor.

Hautajaisiin on kutsuttu myös prinsessa Margaretin tytär Lady Sarah Chatto ja hänen aviomiehensä Daniel Chatto sekä Margaretin poika David Armstrong-Jones, samoin Gloucesterin herttua, Kentin herttua ja prinsessa Alexandra.

Lisäksi kutsuttujen joukossa on Philipin saksalaisia sukulaisia: Badenin prinssi Bernhard, Hessenin prinssi maakreivi Donatus ja Hohenlohe-Langenburgin prinssi Philipp. Vieraslistalla on myös Philipin läheinen ystävä, kreivitär Penelope Knatchbull. Philip oli itse toivonut, että saksalaiset perheenjäsenet pääsisivät osallistumaan hänen hautajaisiinsa.

Lista vahvistaa, että prinssi Philipin pojan prinssi Andrew’n ex-vaimo herttuatar Sarah Ferguson ei saanut kutsua hautajaisiin. Herttuatar Sarahin tiedetään olevan hyvissä väleissä kuningattaren kanssa, mutta prinssi Philip suhtautui nuivasti kohuissa ryvettyneeseen entiseen miniäänsä.

Kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin pienet lastenlastenlapset eivät osallistu hautajaisiin.

Kuningatar Elisabet tulee istumaan kappelissa erillään muista, samoin kuin muut hautajaisvieraat pitävät koronan takia turvaetäisyyden. Vieraat käyttävät kasvomaskeja koko seremonian ajan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?