Prinssi Philipin saksalaiset sukulaiset lennätettiin kaikessa hiljaisuudessa Britanniaan – mukana Suomen kuninkaan jälkeläinen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Philipin saksalaiset sukulaiset lennätettiin kaikessa hiljaisuudessa Britanniaan – mukana Suomen kuninkaan jälkeläinen

Prinssi Philipin hautajaisiin osallistuu myös hänen saksalaisia aristokraattisukulaisiaan.

15.4. 20:07

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip siunataan haudan lepoon lauantaina Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Koronatilanteesta johtuen hautajaisiin osallistuu vain 30 henkilöä aiotun 800:n sijaan.

Hautajaisissa nähdään myös prinssi Philipin erityisestä toiveesta hänen saksalaisia sukulaisiaan, kertoo Daily Mail. Brittilehden tietojen mukaan hautajaisiin osallistuvat Badenin prinssi Bernhard, Hessenin prinssi maakreivi Donatus ja Hohenlohe-Langenburgin prinssi Philipp.

Prinssi Bernhard ja prinssi Philipp ovat Edinburghin herttuan siskojen Theodoran ja Margaritan lapsenlapsia. Prinssi Donatus puolestaan edustaa hautajaisissa Hessenin sukua, johon prinssi Philipin siskot Cecile ja Sophie kuuluivat avioliittojensa kautta.

Prinssi Bernhardin isoäiti on prinssi Philipin sisko Theodora.­

Prinssi Donatus on myös Suomen kuninkaaksi valitun Hessenin prinssi Friedrich Karlin jälkeläinen. Siskot eivät saaneet aikoinaan osallistua Elisabetin ja Philipin häihin puolisoidensa natsikytkösten vuoksi.

Prinssi Donatuksen perhe polveutuu suoraan alenevassa polvessa myös Englannin kuningattaresta Viktoriasta. Hän on Suomen kuninkaaksi valitun Friedrich Karlin jälkeläinen.­

Daily Mailin tietojen mukaan Philip oli siskojensa ”porttikiellosta” harmissaan ja niinpä hän toivoi, että saksalaiset perheenjäsenet pääsisivät osallistumaan hänen hautajaisiinsa.

Saksalaisprinssit ovat parhaillaan karanteenissa prinssi Harryn tavoin. Hohenlohe-Langenburgin prinssi Philipp vahvistaa Daily Mailille, että hän perheenjäsenineen osallistuu rakkaan ”Philip-setänsä” hautajaisiin.

– Tämä on uskomaton kunnia. Olemme hyvin liikuttuneita ja etuoikeutettuja, että kuulumme prinssin laajennettuun perheeseen, prinssi Philipp sanoo lehdelle.

Myös prinssi Charles on käynyt tapaamassa isänsä saksalaista sukua. Kuvassa prinssi Philipp ja hänen vaimonsa Saskia kuvattuna prinssi Charlesin kanssa vuonna 2013.­

Hohenlohe-Langenburgin prinssi Philippillä on lämpimiä muistoja Edinburghin herttuasta, jonka kerrotaan vierailleen Saksassa useita kertoja perhejuhlissa.

– Hänen kanssaan oli ilo keskustella. Hänellä oli uskomaton muisti. Hän muisti leikkineensä Lagenburgin linnassa piilosta lapsena ja hän nautti päästessään paikallisten juttusille, prinssi kertoo Daily Mailille.

– Hän puhui välillä saksaa ja välillä englantia, puhui hän sitten Winston Churchillista tai paikallisesta luonnosta.

Prinssi kutsui saksalaisia sukulaisiaan usein myös vierailulle Britanniaan. Prinssit Philipp, Bernhard ja Donatus ovat olleet kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin vieraina Winsorin hevosnäyttelyssä.

Hovi ei toistaiseksi ole kertonut tarkemmin siitä, ketkä kaikki perheenjäsenet osallistuvat hautajaisiin. Se tiedetään, että perheensä kanssa riidoissa oleva prinssi Harry lensi Yhdysvalloista Britanniaan. Hänen raskaana oleva vaimonsa herttuatar Meghan jäi kotiin.

Brittilehtien tietojen mukaan kuningattaren ja prinssi Philipin pojan prinssi Andrew’n ex-vaimo herttuatar Sarah Ferguson ei ole saanut kutsua hautajaisiin. Herttuatar Sarahin tiedetään olevan hyvissä väleissä kuningattaren kanssa, mutta prinssi Philip suhtautui nuivasti kohuissa ryvettyneeseen entiseen miniäänsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?