Kuvat: Kruununprinssi murtui surusta – itkuinen Charles luki isälleen jätettyjä viestejä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuvat: Kruununprinssi murtui surusta – itkuinen Charles luki isälleen jätettyjä viestejä

Walesin prinssi Charles oli ensimmäinen kuninkaallisen perheen jäsen, joka saapui tutkimaan isälleen jätettyjä muistoviestejä ja kukkia.

15.4. 15:25

Britannian kruununprinssi Charles vieraili torstaina puolisonsa herttuatar Camillan kanssa Marlborough Housen yksityisessä puutarhassa katsomassa prinssi Philipin kunniaksi tuotuja kukkia ja viestejä.

Charles oli edustustehtävässään liikuttunut ja itkuinen, kertoo muun muassa Telegraph-lehti. Kyseessä oli ensimmäinen edustustehtävä 72-vuotiaalle prinssille sen jälkeen, kun hänen isänsä kuoli.

Prinssi Philip kuoli 9. huhtikuuta 99 vuoden iässä. Kuninkaallisessa perheessä on nyt kahdeksan päivän suruaika. Prinssi haudataan ensi lauantaina.

Surun murtama Charles kumartui lukeakseen kansalaisten jättämiä viestejä huolellisesti.

Kukkia on jätetty kuluneen viikon aikana valtava määrä.­

Herttuatar Camilla oli puolisonsa tukena vaikealla hetkellä.­

Kuninkaallinen perhe toivoi, että kansalaiset tekisivät Philipin kunniaksi halutessaan mieluiten lahjoituksen hyväntekeväisyyteen, mutta monet olivat valinneet perinteisen tavan kunnioittaa edesmennyttä tuomalla kauniita kukkakimppuja palatsin edustalle.

Telegraphin mukaan kukka-asetelmat ja viestit kuljetetaan joka ilta palatsin edustalta Marlborough Housen yksityiseen puutarhaan suojaisaan paikkaan hellävaroen. Istutukset siirretään yksityiseen paikkaan, jotta kansaa ei kannustettaisi kokoontumaan muistokukkien äärelle.

Kruununprinssi oli ensimmäinen kuninkaallisen perheen jäsen, joka kävi katselemassa isänsä kunniaksi jätettyjä kukkia ja muistoviestejä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?