Lehtiväite: Kuningatar teki Philipin hautajaisiin poikkeuksellisen määräyksen – syynä prinssi Harryn ja prinssi Andrew'n ”riski häpäisylle” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Lehtiväite: Kuningatar teki Philipin hautajaisiin poikkeuksellisen määräyksen – syynä prinssi Harryn ja prinssi Andrew'n ”riski häpäisylle”

Brittilehden tietojen mukaan kukaan kuninkaallisen perheen jäsen ei käyttäisi lauantain hautajaisissa sotilasunivormua prinssi Harryn ja prinssi Andrew’n takia.

15.4. 8:59

Brittilehti Daily Mailin tietojen mukaan kuningatar Elisabet on tehnyt viime hetkellä päätöksen, että kukaan kuninkaallisen perheen jäsen ei tule käyttämään sotilasunivormua prinssi Philipin hautajaisissa lauantaina.

Lehden mukaan päätös johtuu prinssi Harrysta ja prinssi Andrew’sta, jotka eivät saisi käyttää univormua hautajaisissa.

Harry ilmoitti tammikuussa 2020 luopuvansa kaikista velvoitteistaan brittihovissa ja muuttavansa Yhdysvaltoihin. Hän menetti samalla tittelinsä kuninkaallisen laivaston ylipäällikkönä.

Kuningattaren ja prinssi Philipin poika prinssi Andrew puolestaan joutui luopumaan kuninkaallisista velvollisuuksistaan marraskuussa 2019 Epstein-skandaalin takia.

Harry ja Andrew olisivat olleet ainoat kuninkaallisen perheen miespuoliset jäsenet, jotka olisivat osallistuneet hautajaisiin ilman sotilasunivormuja.

– Siinä oli riski todelliselle häpäisylle, sisäpiirilähde kommentoi Daily Mailille.

Harry ja William pukeutuivat molemmat sotilasunivormuun prinssi Harryn häihin toukokuussa 2018.­

Kuningatar onkin väitetysti päättänyt, että kaikki pukeutuvat hautajaisiin samanlaiseen pukuun. Miehille se tarkoittaisi mustaa sakettia ja mustaa solmiota ja naisille mustaa surupukua.

Lehden mukaan Buckinghamin palatsi kieltäytyi kommentoimasta asiaa, mutta on luultavaa, että se tiedottaa siitä myöhemmin torstaina.

Mediassa on kerrottu, että Harry kävelee veljensä prinssi Williamin rinnalla arkun takana saattueessa.

Harry vietti pitkän ajan nuoruudestaan armeijan palveluksessa. Hän kouluttautui helikopterilentäjäksi ja taisteli 2007 salanimellä Afganistanissa jopa pahamaineisessa Helmandin provinssissa.

Kuninkaallisiin erikoistuneen Hello-lehden mukaan hautajaisiin saapuu vieraina vain 30 läheisintä perheenjäsentä. Edes pääministeri Boris Johnson ei saavu hautajaisiin, jotta mahdollisimman moni Philipille läheinen perheenjäsen pääsisi paikalle suremaan häntä.

Hautajaiset järjestetään lauantaina Windsorissa Pyhän Yrjön kappelissa kello kolmelta paikallista aikaa eli kello viideltä Suomen aikaa. Brittien yleisradioyhtiö BBC esittää hautajaiset televisiossa suorana lähetyksenä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?