Kuningatar Elisabet palasi töihin – prinssi Philipin kuolemasta vain neljä päivää - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabet palasi töihin – prinssi Philipin kuolemasta vain neljä päivää

Kuningatar toimi emäntänä hovin korkea-arvoisen työntekijän eläköitymisjuhlassa.

Kuningatar Elisabet kuvattiin Windsorin linnassa 5. maaliskuuta 2021.­

14.4. 2:05

Britannian kuningatar Elisabet, 94, on palannut kuninkaallisten tehtävien pariin vain neljä päivää puolisonsa prinssi Philipin kuoleman jälkeen, kertoo PA Media.

Kuningatar toimi emäntänä hovin korkea-arvoisen työntekijän eläköitymisen kunniaksi järjestetyssä seremoniassa tiistaina.

Prinssi Philip, joka tunnettiin Edinburghin herttuana, kuoli perjantaina Windsorin linnassa 99 vuoden iässä. Hänen hautajaisensa järjestetään tulevana lauantaina.

Elisabet ja Philip avioituivat vuonna 1947.

Viime vuosien aikana kuningatar on vähentänyt virallisia edustusvelvollisuuksiaan, joista osa on siirtynyt prinssi Charlesille, prinssi Williamille ja muille perheenjäsenille.

Kuningatar hoitaa kuitenkin edelleen kaikista merkittävimmät kuninkaalliset tehtävät, kuten parlamentin avajaiset.

Elisabetin ja Philipin poika prinssi Andrew kuvaili sunnuntain lausunnossaan edesmennyttä isäänsä ja avasi hieman äitinsä tämän hetkisiä tuntoja.

– Olen todella pahoillani äitini puolesta, joka todennäköisesti tuntee kaiken tämän vahvemmin kuin kukaan muu, prinssi sanoi.

Prinssi puhui tiedotusvälineille sen jälkeen, kun oli osallistunut jumalanpalvelukseen Windsorin linnassa. Hän oli ensimmäinen, joka kuvaili millään tapaa kuningattaren tuntoja prinssin kuoleman jälkeen.

– Kuten olettaa saattaa, kuningatar on ihmisenä äärimmäisen stoalainen ja hän kuvaili miehensä kuolemaa ihmeeksi, ja muotoilisin asian niin, että hän on mietteissään, Andrew kommentoi äitinsä tilaa.

– Hän kuvaili asiaa siten, että se jätti jälkeensä valtavan tyhjiön hänen elämässään, mutta me muu perhe kokoonnumme yhteen varmistaaksemme sen, että olemme läsnä tukemassa häntä ja tiedän, että on olemassa valtava tukijoukko ei pelkästään häntä, vaan myös meitä muita varten tämän valtavan muutoksen keskellä.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?