Prinssi William kommentoi viimein isoisänsä kuolemaa – koskettava ele Instagramissa kerää kiitosta - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi William kommentoi viimein isoisänsä kuolemaa – koskettava ele Instagramissa kerää kiitosta

Ikävöin isoisääni, prinssi William kertoi kaikelle kansalle Instagramissa.

William antoi ensimmäisen virallisen lausuntonsa prinssi Philipin kuoleman jälkeen.

12.4. 16:31

Cambridgen herttua prinssi William, 38, on antanut julkisen lausunnon koskien hänen isoisänsä Edinburghin herttua prinssi Philipin kuolemaa. Prinssi Philip menehtyi perjantaina 9. huhtikuuta 99 vuoden ikäisenä.

Tuleva kuningas kuvailee isoisäänsä poikkeukselliseksi mieheksi, joka edusti poikkeuksellista sukupolvea.

– Tulen ikävöimään isoisääni, mutta tiedän, että hän toivoisi meidän jatkavan töidemme parissa, prinssi William totesi lausunnossa, joka julkaistiin palatsin Instagram-sivulla maanantaina iltapäivästä.

Kirjoitetun tekstin lomassa julkaistiin iloinen perhekuva, jossa Williamin poika George istuu isoisoisänsä kanssa hevoskärryn kyydissä. 7-vuotias George on prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen esikoispoika, jonka lisäksi parilla on kaksi muuta lasta, Charlotte, 5 ja Louis, 2.

Tässä Williamin julkaisu sanasta sanaan:

”Isoisäni vuosisadan mittainen elämä oli määriteltävissä palveluksen kautta – sekä hänen maataan ja Kansainyhteisöä, hänen vaimoaan ja kuningatartaan sekä meidän perhettämme kohtaan.

Pidän itseäni onnekkaana, sillä hän ei ainoastaan opastanut minua esimerkillään, vaan sain myös kokea hänen kestävän läsnäolonsa pitkälle aikuisikään – sekä hyvinä että vaikeampina aikoina.

Tulen aina olemaan kiitollinen siitä, että vaimoni ehti tutustua häneen monen vuoden ajan, sekä siitä hyväntahtoisuudesta, jota hän osoitti vaimoani kohtaan. En aio koskaan pitää itsestäänselvyytenä lasteni tärkeitä muistoja, joissa heidän isoisoisänsä tulee hakemaan heitä hevoskärryllään, tai sitä, että he pääsivät omin silmin näkemään hänen tarttuvan seikkailunhalunsa ja ilkikurisen huumorintajunsa!

En aio koskaan pitää itsestäänselvyytenä lasteni arvokkaita muistoja heidän isoisoisästään, joissa hän tulee hakemaan heitä hevoskärryllään, tai sitä, että he pääsivät omin silmin näkemään hänen tarttuvan seikkailunhalunsa ja ilkikurisen huumorintajunsa!

Isoisäni oli poikkeuksellinen mies ja osa poikkeuksellista sukupolvea. Catherine ja minä jatkamme sitä, mitä hän olisi halunnut meidän tekevän ja tuemme kuningatarta tulevina vuosina. Tulen ikävöimään isoisääni, mutta tiedän, että hän olisi halunnut meidän jatkavan töidemme parissa.”

Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Cambridgen herttua kommentoi isoisänsä kuolemaa. Häntä ennen suru-uutista ovat kommentoineet muun muassa Philipin lapset Charles, Anne, Andrew ja Edward, sekä Edwardin puoliso Sophie.

Kuningashuoneen Instagram-sivulla julkaistu koskettava teksti keräsi minuuteissa kymmeniä tuhansia tykkäyksiä. Osa kommentoijista kertoo liikuttuneensa julkaisusta kyyneliin saakka.

Asiasta uutisoivat muun muassa BBC ja Hello.

Juttua korjattu klo 16.44: Instagram-kuvassa Philipin vieressä istuu pojanpojanpoika George, ei nuori William.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?