Prinssi Harry laskeutui Lontooseen – mutta nyt häntä ovat vastassa Britannian tiukat karanteenimääräykset - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Harry laskeutui Lontooseen – mutta nyt häntä ovat vastassa Britannian tiukat karanteenimääräykset

Prinssi Harry voi luultavasti tehdä poikkeuksen kymmenen päivän karanteeniinsa läheisen perheenjäsenen hautajaisten takia.

Pääseekö Harry isoisänsä hautajaisiin karanteenisääntöjen takia?­

12.4. 8:22

Useat mediat ovat kertoneet, että Britannian prinssi Harry palasi sunnuntaina kotimaahansa isoisänsä prinssi Philipin kuoleman johdosta.

Daily Mailin mukaan Harry nähtiin Lontoossa Heathrow’n lentokentällä sunnuntaina kello yhden aikaan päivällä. Tietojen mukaan hän otti varhaisen aamulennon Los Angelesista Britanniaan. Hän astui ulos koneesta Lontoossa kymmenen tuntia myöhemmin musta maski kasvoillaan.

Hänen puolisonsa Meghan ei ollut mukana. Buckinghamin palatsi tiedotti aiemmin, että raskaana oleva Meghan jää lääkärinsä kehotuksesta kotiin Yhdysvaltoihin.

Kuvassa Harry isoisänsä kanssa vuonna 2012.­

Harry ja Meghan asuvat nykyään Yhdysvalloissa. Kuva otettu kuninkaallisen perheen joulunvietosta joulukuussa 2017.­

Karanteenisäännöt vastassa

Tärkein esiin nouseva kysymys Harryn kohdalla on, voiko hän osallistua hautajaisiin Britanniassa voimassa olevien karanteenisäädösten takia.

BBC:n mukaan ulkomailta Britanniaan saapuvien pitää ottaa koronatesti kolme päivää ennen lähtöään ja toimittaa negatiivinen testitulos. Sitten saapuvan pitää täyttää matkustusilmoituskaavake, jossa annetaan yksityiskohdat siitä, missä majoittuu Britanniassa ollessaan. Tämän lisäksi matkustajan pitäisi pysyä karanteenissa kymmenen päivän ajan ja ottaa uudet koronatestit toisena päivänä saapumisesta ja kahdeksantena päivänä saapumisesta.

Kuningatar Elisabetin edesmennyt puoliso prinssi Philip haudataan lauantaina eli vain kuuden päivän kuluttua Harryn saapumisesta.

BBC:n mukaan kymmenen päivän karanteeniaikaan on tiettyjä lisäsääntöjä ja poikkeuksia.

Harry ei joudu karanteenihotelliin, koska hän ei saavu Britannian hallituksen listaamista ”punaisista valtioista”. Hallituksen ohjeen mukaan muualta kuin punaiseksi listatusta valtiosta saapuva voi viettää karanteeniajan kotioloissa ”ystävien tai perheenjäsenten” seurassa.

Hallituksen ohje hautajaisia varten Englantiin saapuville selventää, että surija voi luopua karanteenistaan ”rajoitetuissa olosuhteissa, myötätuntoiset syyt mukaan luettuna”. Se voi tarkoittaa nimenomaan läheisen perheenjäsenen hautajaisiin osallistumista.

Eristäytymistä muista ihmisistä on jatkettava kaikissa muissa tilanteissa ja turvavälejä on noudatettava.

Kuninkaallinen perhe Buckinghamin palatsin parvekkeella vuonna 2015.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?