Prinsessa Anne muistelee isäänsä: ”Tiesin sen tapahtuvan, mutta siltikään en osannut valmistautua siihen” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinsessa Anne muistelee isäänsä: ”Tiesin sen tapahtuvan, mutta siltikään en osannut valmistautua siihen”

Prinsessa Anne on kuningatar Elizabetin ainoa tytär ja toiseksi vanhin lapsi.

Prinsessa Anne ja prinssi Philip olivat tuttu näky erilaisissa hevoskilpailuissa.­

11.4. 20:57

Buckinghamin palatsi julkaisi sunnuntaina virallisen tiedotteen, jossa prinsessa Anne muistelee perjantaina 99-vuotiaana edesmennyttä isäänsä, Edinburghin herttua prinssi Philipiä.

– Isäni oli samaan aikaan opettajani, kannustajani sekä kriitikkoni. Eniten hän oli kuitenkin minulle esimerkki hyvin eletystä elämästä ja auliista palvelusta maataan ja kuningatarta kohtaan.

– Tiesin tämän päivän tulevan, mutta siltikään en osannut odottaa sitä.

70-vuotias Anne on kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin toiseksi vanhin lapsi ja ainoa tytär. Hän kertoo tiedotteessa isänsä jättäneen perinnön, joka voi innostaa kaikkia.

Prinsessa Annea ja Philipiä yhdisti rakkaus hevosiin ja ennen kaikkea hevosurheiluun. Juuri Philip oli tuttu näky katsomossa, kun Anne kilpaili ratsastuskilpailuissa.

Anne osallistui ratsastuksessa muun muassa Montrealin kesäolympialaisiin vuonna 1976.

Hän jakaa tiedotteessa myös kiitosta vaikean lapsuuden eläneen Philipin empatiakyvylle.

– Hänellä oli kyky kohdella kaikkia ihmisiä yksilöinä.

Prinsessa kiittelee myös ihmisiä, jotka ovat tuoneet Buckinghamin palatsin eteen viestejä, joissa jakavat muistojaan Philipistä sekä ottavat osaa kuninkaallisen perheen suruun.

– Tiedän kuinka paljon hän merkitsi ihmisille, Isossa-Britanniassa, kansainyhteisössä sekä muualla maailmassa.

Prinssi Philip lasketaan haudan lepoon lauantaina 17. huhtikuuta pienimuotoisessa seremoniassa.

Hautajaisista on tulossa koronavirustilanteen vuoksi pienimuotoiset, sillä Englannin koronarajoitusten vuoksi niihin saa osallistua enintään 30 ihmistä, jos osallistujat eivät asu samassa taloudessa, kertoo BBC.

Pääministeri Boris Johnson on ilmoittanut jättäytyvänsä pois, jotta mahdollisimman moni sukulainen pääsisi jättämään viimeiset hyvästinsä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?