Prinssi Andrew kuvaili kuningatar Elisabetin tunteita surun keskellä: "Jätti jälkeensä valtavan tyhjiön" - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Andrew kuvaili kuningatar Elisabetin tunteita surun keskellä: "Jätti jälkeensä valtavan tyhjiön"

Prinssi Andrew kuvailee isäänsä merkittäväksi ja rauhalliseksi mieheksi.

11.4. 17:00

Kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin poika prinssi Andrew on antanut ensimmäisen julkisen lausuntonsa isänsä kuoleman jälkeen. Koskettavassa puheessaan Andrew kuvailee edesmennyttä isäänsä ja avaa hieman äitinsä tämän hetkisiä tuntoja.

Asiasta uutisoi Mirror.

– Olen todella pahoillani äitini puolesta, joka todennäköisesti tuntee kaiken tämän vahvemmin kuin kukaan muu, prinssi sanoi haastattelussa.

Prinssi puhui tiedotusvälineille sen jälkeen, kun oli osallistunut jumalanpalvelukseen Windsorin linnassa sunnuntaina. Hän oli ensimmäinen, joka kuvaili millään tapaa kuningattaren tuntoja prinssin kuoleman jälkeen.

– Kuten olettaa saattaa, kuningatar on ihmisenä äärimmäisen stoalainen ja hän kuvaili miehensä kuolemaa ihmeeksi, ja muotoilisin asian niin, että hän on mietteissään, Andrew kommentoi äitinsä tilaa.

– Hän kuvaili asiaa siten, että se jätti jälkeensä valtavan tyhjiön hänen elämässään, mutta me muu perhe kokoonnumme yhteen varmistaaksemme sen, että olemme läsnä tukemassa häntä ja tiedän, että on olemassa valtava tukijoukko ei pelkästään häntä, vaan myös meitä muita varten tämän valtavan muutoksen keskellä.

Andrew antoi lausuntonsa sen jälkeen, kun oli osallistunut jumalanpalvelukseen Windsorin linnan kappelissa sunnuntaina.

Prinssi ei säästellyt puheessaan ylistyssanoja, joilla hän isäänsä kuvaili.

– Hän oli merkittävä mies, ja rakastin häntä isänä. Hän oli niin rauhallinen.

– Jos minulla oli ongelma, hän aina ajatteli sitä ja se on sellainen asia, jota mietin usein. Hänen luokseen saattoi aina mennä ja hän kuunteli aina, joten hänen kuolemansa oli valtava menetys, prinssi lausui.

Andrew muistelee puheessaan keskustelua, jonka hän kävi isänsä kanssa muutama kuukausi takaperin. Keskustelussa Philip muistutti poikaansa siitä, kuinka kaikki ihmiset ovat niin sanotusti samassa veneessä, mutta kuninkaallisilta vaaditaan toisinaan muita enemmän myötätuntoa ja johtajuutta.

Lapset tuovat Buckinghamin palatsin edustalle kukkia ja nalleja kuolleen prinssin muistoksi.

Vaikka Philip ei kuollut koronaan, Andrewn mukaan läheisen menettäminen pandemia-aikana sai hänet ymmärtämään myös niiden ihmisten tuskaa, jotka ovat menettäneet läheisensä koronalle.

– Joten me olemme kaikki samassa veneessä, vaikkakin hieman eri olosuhteissa, koska hän ei kuollut koronaan, mutta me kaikki tunnemme suurta surua menetyksestä.

Puheessaan prinssi Andrew kiitteli ihmisiä ja yhteisöjä upeista kunnianosoituksista, joita hänen isänsä vuoksi on annettu.

– Näkemäni kunnianosoitukset ja saamani viestit ovat olleet aivan uskomattomia ja haluan vain sanoa kuinka kiitollinen minä ja me olemme näistä kunnianosoituksista.

– Ehkä asian voisi muotoilla niin, että on kuin olisimme menettäneet ihmisen, joka oli koko kansan isoisä, Andrew kiteytti.

Hovia järisyttänyt skandaali

Andrew on rypenyt jo pitkän aikaa jo pitkän aikaa Jeffrey Epsteiniin liittyvässä skandaalissa. Yksi Epsteinin uhreista, Virginia Giuffre, on väittänyt useaan otteeseen, että hänet pakotettiin 17-vuotiaana harrastamaan kolme kertaa seksiä prinssi Andrew’n kanssa. Andrew on toistuvasti kiistänyt väitteet.

Marraskuussa 2019 Andrew antoi BBC:lle pitkän televisiohaastattelun, jossa hän puhui yhteyksistään Jeffrey Epsteiniin ja kiisti jyrkästi väitteet siitä, että hän olisi harrastanut seksiä teinitytön kanssa 18 vuotta sitten. Pian haastattelun jälkeen prinssi Andrew tiedotti astuvansa sivuun velvollisuuksistaan Britannian hovin jäsenenä, eikä häntä ole kuultu sen koommin julkisuudessa, kunnes nyt.

Viime syyskuussa kuninkaallislähteet kertoivat, että hänen isänsä prinssi Philip oli ilmaissut toiveensa, että Andrew olisi mahdollisimman vähän esillä hänen 100-vuotissyntymäpäiväjuhlissaan.

100-vuotisjuhlia ei koskaan ehditty pitämään. Prinssi Philip kuoli kotonaan Windsorin linnassa perjantaina 9. huhtikuuta. Hän oli kuollessaan 99-vuotias.

Juttua täydennetty 17.37: Lisätty tietoja kuningatar Elisabetin kommenteista ja skandaalista prinssi Andrew’n ympärillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?