Monacon ruhtinas täräytti yllättäen sensuroimattoman mielipiteensä Harrysta ja Meghanista – Albertin käytös poikkeuksellista - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Monacon ruhtinas täräytti yllättäen sensuroimattoman mielipiteensä Harrysta ja Meghanista – Albertin käytös poikkeuksellista

Kuninkaalliset eivät ole aiemmin ottaneet julkisesti kantaa Harryn ja Meghanin lausuntoihin vastaavalla tavalla.

26.3.2021 8:50

Monacon ruhtinas Albert kertoo BBC World News -kanavan tv-haastattelussa yllättäen ajatuksiaan Britannian prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin maaliskuussa antamasta kohuhaastattelusta. Aiheesta kertoo kuninkaallisiin erikoistunut Hello-lehti.

Juontaja Yalda Hakim kysyy Albertilta, miten hän reagoi Harryn ja Meghanin haastatteluun Oprahissa. Monacon ruhtinas vastaa varsin suorasukaisesti.

– Ajattelen, että on hyvin vaikeaa olla jonkun toisen asemassa, ja ymmärrän sen paineen, jonka alla he olivat, hän aloittaa.

– Mutta mielestäni tämäntyyppinen julkisuus tyytymättömyydestä, vähintäänkin sanoen, tämäntyyppiset keskustelut pitäisi pitää yksityisesti perheen kesken.

– Sitä ei olisi tarvinnut laittaa julkiselle sektorille tuolla tavoin. Se häiritsi minua hiukan.

– Tavallaan ymmärrän, mitä he tarkoittavat, mutta mielestäni se ei ollut sopiva foorumi tällaisille keskusteluille, Albert sanoo.

63-vuotias ruhtinas Albert II on ollut Monacon hallitsija vuodesta 2005. Hän on edellisen ruhtinaan Rainier III:n ja Grace Kellyn toinen lapsi ja ainoa poika.

Juontaja kyselee Albertilta, olisiko hänellä neuvoja Harrylle ja Meghanille tulevaisuuteen.

– Toivotan heille onnea, mutta maailma on vaikea paikka ja toivon, että heillä on harkintakykyä ja viisautta oikeuden päätösten tekemiseen, Albert lausuu.

Harryn ja Meghanin antama haastattelu Oprah Winfreylle on yksi brittihovin historian isoimmista skandaaleista.

Kuninkaalliset eivät ole ottaneet julkisuudessa aiemmin kantaa Harryn ja Meghanin Oprah Winfreylle antamaan haastatteluun, jos kuningatar Elisabetin aiheesta julkaisemaa lausuntoa ei oteta huomioon.

Harry ja Meghan kritisoivat valtavasti julkisuutta saaneessa haastattelussa avoimesti brittihovia.

Yksi kohauttavimmista väitteitä oli, kun he syyttivät nimeltä mainitsemattoman kuninkaallisen perheen jäsenen kohdelleen heitä rasistisesti kyselemällä heidän syntymättömän poikansa ihonväristä. Meghan myös väitti, ettei saanut hovissa tarpeeksi apua mielenterveysongelmiinsa.

Harry aloitti hiljattain uuden työn.

Wall Street Journal kertoi tiistaina, että hovielämän taakseen jättänyt Harry aloittaa pian työtehtävät BetterUp-yrityksessä. Harry työskentelee mielenterveysvalmennusta tarjoavassa startup-yrityksessä tittelillä ”chief impact officer”.

Työssään Harry muun muassa on yksi niistä henkilöistä, jotka vastaavat yrityksen tuotestrategiasta. Harryn odotetaan myös puhuvan julkisuudessa yrityksen edustajana.

Harry kertoo Wall Street Journalille haluavansa uudessa työssään auttaa ihmisiä ja parantaa heidän elämänlaatuaan.

– Valmennus tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia henkilökohtaiselle kehitykselle, Harry kuvailee WSJ:lle.

– Ihmiset eivät yleensä kiinnitä huomiota mielenterveyteen ennen kuin on pakko. Haluan unohtaa ajattelutavan, jonka mukaan apua pitäisi hakea vasta kun mieli järkkyy.

Harry ja Meghan ovat tehneet hovista lähtönsä jälkeen miljoonadiilit muun muassa Netflixin ja Spotifyn kanssa. He ovat sijoittaneet varojaan start up -yrityksiin ja panostaneet julkisuusarvoonsa. Asiantuntijoiden mukaan heidän potentiaalinen taloudellinen kehityskaarensa voi olla jopa miljardien arvoinen kymmenen vuoden sisällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?