Brittihovissa käynnistetään tutkinta Meghanin toiminnasta – entisiltä työntekijöiltä kylmääviä väitteitä herttuattaren käytöksestä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Brittihovissa käynnistetään tutkinta Meghanin toiminnasta – entisiltä työntekijöiltä kylmääviä väitteitä herttuattaren käytöksestä

Hovin medialle välittämän tiedotteen mukaan henkilöstöosasto tulee perehtymään herttuatar Meghanin työntekijöiden esittämiin väitteisiin.

Herttuatar Meghaniin kohdistuneet syytökset on otettu hovissa vakavasti.­

3.3. 21:21

Buckinghamin palatsissa aloitetaan tutkinta syytöksistä, joita hovin entiset ja nykyiset työntekijät ovat kohdistaneet Sussexin herttuatar Meghaniin, uutisoi muun muassa The Guardian.

Brittiläinen The Times -lehti uutisoi aiemmin, että Meghanin entinen työntekijä teki hänestä valituksen. Lehden mukaan herttuattaren läheinen avustaja syytti häntä useiden henkilökuntansa jäsenten kiusaamisesta.

Hovin edustajan mukaan herttuattaren entisten työntekijöiden väitteisiin tullaan perehtymään henkilöstöosaston toimesta. Hovista myös painotetaan, ettei kuninkaallisessa perheessä tulla koskaan hyväksymään kiusaamista.

  – Henkilöstöosastomme tulee perehtymään artikkelissa mainittuihin olosuhteisiin. Tuona aikana hovissa työskennelleet, jo hovista poistuneet työntekijät mukaan lukien, tullaan kutsumaan paikalle. Haluamme nähdä, voimmeko oppia tästä jotakin, hovista tiedotetaan.

  – Britannian kuninkaallisperhe on jo useiden vuosien ajan noudattanut periaatteenaan ihmisarvon kunnioitusta, eikä suvaitse tai tule ikinä suvaitsemaan minkäänlaista kiusaamista tai häirintää työpaikalla, tiedotteessa painotetaan.

  Sussexin herttuaparin edustaja on kiistänyt Meghaniin kohdistuneet väitteet jyrkästi.­

  Kaksi kuninkaallisen henkilökunnan pitkäaikaista jäsentä väittää, että herttuatar Meghan kiusasi heitä. Kolmannen mukaan herttuatar nöyryytti häntä. Neljäs avustaja sanoo, että kyseessä oli ”henkinen julmuus ja manipulaatio, jota voidaan kai kutsua kiusaamiseksikin”.

  Väitteiden mukaan tilanne Kensingtonin palatsissa eteni niin pitkälle, että se johti jopa kyyneliin. Väitteiden mukaan eräs apulainen joutui välikohtaukseen Meghanin kanssa ja kertoi sen jälkeen toiselle työntekijälle, ettei hän kyennyt lopettamaan tärinää.

  Herttuatar Meghanin edustajat ovat kiistäneet kaikki väitteet jyrkästi. Harryn ja Meghanin edustaja kommentoi The Timesille väitteitä toteamalla ne ”laskelmoiduksi lokakampanjaksi, joka perustuu harhaanjohtavaan ja vahingolliseen virheelliseen informaatioon”.

   Osion tuoreimmat

   Luitko jo nämä?