Asiantuntijat pöyristyivät Harryn ja Meghanin kohuhaastattelusta – ”Kuningatar esitetään mafiapomona” - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Asiantuntijat pöyristyivät Harryn ja Meghanin kohuhaastattelusta – ”Kuningatar esitetään mafiapomona”

Oprah kysyy herttuatar Meghanilta muun muassa, hiljennettiinkö tämä hovin toimesta.

Asiantuntijat eivät pitäneet tavasta, jolla kuningatar Elisabetiin viitattiin Oprahin haastattelun maistiaisvideoissa.­

1.3. 18:40

Maanantaina julkaistiin ensimmäiset videomaistiaiset prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin jo etukäteen paljon kohua herättäneestä haastattelusta.

Brittihovista eronnutta ja Amerikkaan muuttanutta pariskuntaa haastattelee talk show -kuningatar Oprah Winfrey. Videolla Oprah sanoo, ettei mikään asia ole haastattelussa pois pöydältä. Hän esittää sarjan tiukkoja kysymyksiä, joihin ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa saada vastauksia.

– Olitko hiljaa vai hiljennettiinkö sinut, Oprah kysyy Meghanilta.

Erityisesti tämä kysymys sai britannialaiset kuninkaallis­asiantuntijat pöyristymään, kertoo Daily Mail. Heidän mukaansa se maalaa kuningatar Elisabetista kuvaa Kummisetä-elokuvien Don Corleonen kaltaisena mafiapomona.

– Ei siellä ole mitään raskaasti aseistettuja palkkamurhaajia hiljentämässä ihmisiä. Hiljentämisestä puhuminen on aivan naurettavaa, sanoo prinssi Charlesin elämäkerran kirjoittanut Robert Jobson.

– Se sopii epäilemättä tarinankerrontaan, mutta mikä hinta sillä on kuningattaren, prinssi Philipin, koko kuninkaallisen perheen ja maamme maineelle, Jobson pohtii.

Huhujen mukaan brittihovi odottaa haastattelua kauhulla, ja se voi tuhota lopullisesti Harryn välit veljeensä prinssi Williamiin, joka on ottanut Harryn ja Meghanin lähdön hyvin raskaasti.

Haastattelua päätettiin pidentää 30 minuutilla alkuperäisestä suunnitelmasta. Toinen kuninkaallis­asiantuntija, Richard Fitzwilliams, arvioi tämän pelottavan hovia entisestään. Hän pohtii, oliko pidennys alusta alkaen suunniteltu, vai reagoidaanko sillä viimeaikaisiin tapahtumiin brittihovin ja herttuaparin välillä.

– Oprahin haastattelu määrittää heidän välinsä kuninkaalliseen perheeseen hamaan tulevaisuuteen asti, Fitzwilliams sanoo.

Harry ja Meghan esiintyvät Oprahin haastattelussa sunnuntaina.­

Harry ja Meghan vaihtoivat kuninkaalliset velvollisuudet elämään Santa Barbaran hienostoalueella lopullisesti, kun kuningatar Elisabet ilmoitti toissa viikolla, ettei Sussexin herttuapari palaa entisiin työtehtäviinsä.

Tittelinsä ja kunniatehtävänsä menettäneet Harry ja Meghan ilmoittivat samantien, etteivät he tarvitse titteleitä tukeakseen heille tärkeiden järjestöjen toimintaa. Herttuaparin vastauksen sävy oli monien mielestä epäkunnioittava ja loukkaava kuningatarta kohtaan. Erityisen raskaasti tilanteen otti hovin sisäpiirin mukaan prinssi William.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?