Prinssi Harry täräytti keskusteluohjelmassa todellisen syyn hovista lähdölle - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Harry täräytti keskusteluohjelmassa todellisen syyn hovista lähdölle

Prinssi Harry antoi harvinaisen suorasanaisen haastattelun, jossa hän avautui paitsi erostaan brittihovista, myös puolisostaan Meghanista ja isyydestä.

26.2. 10:56

Prinssi Harry avautui harvinaisen suorasanaisesti juontaja James Cordenin The Late Late Show -keskusteluohjelmassa.

Sky Newsin mukaan prinssi Harry paljasti ohjelmassa todellisen syyn, miksi herttuapari päätti irtautua hovista. Sussexin herttuan mukaan brittiläisen lehdistön käytös vaikutti päätökseen.

– Se oli todella vaikea ympäristö, minkä varmasti moni muukin havaitsi, prinssi Harry avautui.

– Me kaikki tiedämme, millainen brittilehdistö voi olla. Ja se tuhosi mielenterveyttäni. Se on myrkyllistä, hän tilitti.

Prinssi Harryn mukaan hänellä ei isänä ja aviomiehenä ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä.

– Minun piti saada perheeni pois sieltä, mutta emme koskaan jättäneet kaikkea taaksemme. Tulen aina palvelemaan tehtävissä, jotka liittyvät julkiseen asemaani – olen sitten missä päin maailmaa tahansa.

Ohjelmassa prinssi Harry ja James Corden kiersivät rennosti turistibussin kyydissä Los Angelesissa.

Prinssin televisioesiintyminen tuli yllättäen, sillä huomio on kiinnittynyt Harryn ja herttuatar Meghanin vierailuun Oprah-keskusteluohjelmassa, joka esitetään 7. maalikuuta. Kyseessä on pariskunnan ensimmäinen yhteinen tv-esiintyminen heidän lähtönsä jälkeen.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat noin vuosi sitten jättävänsä kuninkaalliset roolinsa historiaan ja keskittyvänsä jatkossa elämään itsenäisesti. He asuvat perheensä kanssa nykyään Santa Barbarassa Kalifornian osavaltiossa.

James Cordenin haastattelussa prinssi Harry kertoi myös mielipiteensä valtavaan suosioon nousseesta The Crown -sarjasta, joka käsittelee Britannian kuninkaallista perhettä.

– Sen on fiktiota, joka perustuu löyhästi totuuteen.

– Se ei tietenkään annan tarkkaa kuvaa, mutta tarjoaa jonkinlaisen käsityksen siitä elämäntavasta ja millaisia paineita se asettaa, kun julkinen palvelu menee perheen ja kaiken muun yläpuolelle ja mitä siitä voi seurata, prinssi selvitti.

Harryn mukaan hän mieluummin katsoo kyseistä sarjaa kuin lukee perheestään kirjoitettuja uutisia. Sussexin herttua totesi, että hänellä on ”todellinen ongelma hänestä tai hänen perheestään kirjoitettujen valheellisten uutisten kanssa”.

The Late Late Show -ohjelmassa kesken bussimatkan prinssi Harry soitti videopuhelun puolisolleen Meghanille. Harry myös kertoi, miten hän tiesi jo toisilla treffeillä Meghanin olleen se oikea.

– Tulimme niin hyvin toimeen ja viihdyimme toistemme seurassa, Harry kertasi.

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry odottavat toista lastaan. Harry kuvaili Cordenille nauttivansa isyydestä. Prinssi paljasti, että hänen poikansa Archien ensimmäinen sana oli krokotiili.

– Archie on mitä upein persoona, ja hän osaa jo yhdistellä sanoja sekä laulaa, Harry kertoi.

Kohauttava lausunto

Buckinghamin palatsista julkaistiin viikko sitten tiedote, jonka mukaan kuningatar Elisabet oli saanut Sussexin herttuaparilta vahvistuksen siitä, etteivät he aio enää palata entisiin työtehtäviinsä. Palatsi kertoi tiedotteessa, ettei herttuapari voi päätöksensä takia jatkaa niitä velvollisuuksia, jotka he ovat saaneet julkiselle palvelulle omistetun elämän myötä.

Samaan hengenvetoon palatsi totesi, että Harryn ja Meghanin tulee myös luopua heille myönnetyistä arvonimistä, kunniamerkeistä ja kunniatehtävistä. Tittelit ja tehtävät jaetaan eteenpäin kuningasperheen sisällä.

Harry ja Meghan vastasivat ilmoitukseen välittömästi. Kuningattaren painavasta viestistä huolimatta herttuapari totesi aikovansa jatkossakin tarjota tukensa niille organisaatioille, joita on edustanut aiemmin – virallisista rooleista riippumatta.

– Kuten kulunut vuosi todistaa, Sussexin herttua ja herttuatar ovat yhä sitoutuneita velvollisuuksiinsa ja Yhdistyneen Kuningaskunnan ja koko maailman palvelemiseen, ja haluavat jatkaa edustamiensa organisaatioiden tukemista riippumatta virallisista rooleistaan, herttuaparin vastaus kuului.

Tiedote päättyi painaviin sanoihin:

– Voimme kaikki elää elämämme palvellen. Palveleminen on universaalia.

Sisäpiirilähteiden mukaan muut perheenjäsenet pöyristyivät Sussexin herttuaparin vastauksen sävystä. Prinssi Williamin kerrottiin raivostuneen veljensä käytöksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?