Kuningatar Elisabetilta harvinainen puheenvuoro: kommentoi tiukasti koronarokotteesta kieltäytymistä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabetilta harvinainen puheenvuoro: kommentoi tiukasti koronarokotteesta kieltäytymistä

Kuningatar Elisabet kannustaa kaikkia ottamaan koronavirusrokotteen.

26.2. 10:18

Kuningatar Elisabet patistaa kaikkia ottamaan koronavirusrokotteen. Kuningatar osallistui videopuheluun terveysviranomaisten kanssa keskustelemaan rokotteesta.

Hän itse sai koronarokotteen tammikuussa.

– Se meni hyvin nopeasti, ja olen saanut paljon kirjeitä ihmisiltä, jotka ovat yllättyneet siitä, kuinka helppoa rokotteen saaminen oli. Ja pistäminen ei sattunut ollenkaan, kuningatar kuvaili Guardianin mukaan.

Kuningatar Elisabet myös kehui videopuhelussa rokoteohjelmaa ja kuvaili sen nopeaa etenemistä "merkittäväksi".

– Saatuaan rokotteen tuntee olevansa turvassa, mikä on hyvin tärkeää. Se on tietysti vaikeaa heille, jotka eivät ole ottaneet rokotetta. Heidän tulisi ottaa muut huomioon, eikä ajatella vain itseään, kuningatar suitsutti.

Kuningatar osallistui keskusteluun neljän terveysviranomaisen kanssa, jotka valvovat rokotteen toimittamista Englannissa, Skotlannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa. Etätilaisuudessa ilmeni, että yli 18 miljoonaa ihmistä on saanut ensimmäisen rokotteen.

Kuningattaren videopuhelu oli osa kuninkaallisperheen kampanjaa, jossa tavataan ja kiitetään rokotusohjelman kehittämisestä vastaavia asiantuntijoita. Kuninkaallinen perhe on myös osoittanut kiitoksensa terveydenhuollon ammattilaisille ja vapaaehtoisille.

Prinssi Charles vieraili sairaalassa seuraamassa koronavirusrokotteiden antamista.­

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat asustaneet koronpandemian ajan Windsorin linnassa.

Prinssi Philip joutui sairaalaan 16. helmikuuta huonon vointinsa takia. Hovi tiedotti aiemmin tällä viikolla, että Philip saa edelleen hoitoa lontoolaisessa sairaalassa.

– Hänen olonsa on oikein mukava, ja hoito on tepsinyt, mutta hänen ei uskota pääsevän sairaalasta vielä useaan päivään, hovi tiedotti tiistaina.

Prinssi Philip voi poikansa prinssi Edwardin mukaan jo paremmin, mutta joutuu silti pysyttelemään sairaalahoidossa vielä useita päiviä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?