Prinssi Philipin, 99, tilanteesta uutta tietoa: joutuu olemaan sairaalassa vielä useita päiviä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Philipin, 99, tilanteesta uutta tietoa: joutuu olemaan sairaalassa vielä useita päiviä

Prinssi Philip voi poikansa prinssi Edwardin mukaan jo paremmin, mutta joutuu silti pysyttelemään sairaalahoidossa vielä useita päiviä.

23.2. 17:35

Prinssi Philip, 99, ei pääse aivan lähipäivinä kotiin sairaalasta. Prinssi Philip joutui sairaalaan viime viikolla huonon vointinsa vuoksi.

Hovin lähettämän tiedotteen mukaan lontoolaisessa sairaalassa oleva Philip saa edelleen hoitoa.

– Hänen olonsa on oikein mukava, ja hoito on tepsinyt, mutta hänen ei uskota pääsevän sairaalasta vielä useaan päivään, hovi tiedottaa.

Prinssi vointia kommentoi hänen poikansa prinssi Edward Sky News -sivustolle. Prinssi Edwardin mukaan koko kuninkaallinen perhe pitää ”sormensa ristissä” Philipin puolesta, vaikkakin hän voi jo paremmin kuin viime viikolla. Edward muistutti kuitenkin samassa haastattelussa, ettei Philip ole pääsemässä parantuneesta voinnista huolimatta lähiaikoina kotiin.

– Siinä määrin missä minä asiasta tiedän, hän voi jo paljon paremmin, kiitos kysymästä. Hän odottaa jo pois pääsyä, mikä on positiivinen asia, Edward kommentoi Sky Newsille.

Prinssi Philipin joutuminen sairaalaan aiheutti huolta Britanniassa. Kuvassa lehdistö päivystää sairaalan ulkopuolella.­

Prinssi Edwardin mukaan prinssi Philip on hieman turhautunut sairaalassa makaamiseen.

– Ehkä hieman! Se varmaan tapahtuisi meille kaikille. Seinien tuijottelu on kiinnostavaa vain hetken aikaa, Edward sanoo.

Prinssi kiitti isänsä puolesta kaikista ystävällisistä viesteistä, joita hän on saanut.

– Olemme saaneet aivan mahtavia ja sydämellisiä viestejä. Arvostamme sitä todella, ja niin arvostaa hänkin. Olen toimittanut viestejä hänelle. Kiitos kovasti, Edward sanoo.

Prinssi Philip on pitkään ikäänsä nähden pysynyt verrattain terveenä, mutta viime vuosina hän on kärsinyt useammasta eri terveysvaivasta. Viimeksi hän joutui sairaalahoitoon joulukuussa 2019, jolloin hän vietti sairaalassa yhteensä neljä yötä. Palatsin mukaan kyseessä oli ennalta suunniteltu toimenpide.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?