Kuningatar Elisabet esiintyy tv:ssä samana päivänä kuin Harry ja Meghan Oprahissa – brittimediat huomasivat erikoisen sattuman aikataulussa - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabet esiintyy tv:ssä samana päivänä kuin Harry ja Meghan Oprahissa – brittimediat huomasivat erikoisen sattuman aikataulussa

Kansainyhteisön päivää juhlitaan tänä vuonna Britanniassa television välityksellä pandemiatilanteen vuoksi.

22.2. 14:39

Britanniassa juhlitaan perinteistä Kansainyhteisön päivää tänä vuonna kotisohvalta käsin.

Kansainyhteisön päivää juhlitaan Britanniassa vuosittain maaliskuun alussa vaihtuvana päivänä, yleensä kuun toisena maanantaina. Sen kunniaksi on yleensä järjestetty jumalanpalvelus Westminster Abbeyssa kuninkaallisen perheen läsnä ollessa.

Kansainyhteisön päivä on tänä vuonna virallisesti 8. maaliskuuta. Juhlallisuudet on kuitenkin peruttu koronaviruspandemian vuoksi.

Westminster Abbey vahvistaa tänään maanantaina julkaistussa tiedotteessaan, että BBC One -kanavalla esitetään sunnuntaina 7. maaliskuuta tv-ohjelma, joka korvaa Kansainyhteisön päivän perinteiset juhlallisuudet. Kuningatar Elisabet pitää juhlapäivän puheenvuoronsa tv-ohjelmassa.

Tiedotteen mukaan kruununprinssi Charles ja herttuatar Camilla, prinssi William ja herttuatar Catherine sekä prinssi Edwardin puoliso kreivitär Sophie ottavat kuningattaren lisäksi osaa lähetykseen.

Prinssi Harry ja Meghan edustamassa kuningattaren kanssa kesäkuussa 2018.­

Buckinghamin palatsi tiedotti viime viikolla, että prinssi Harryn ja hänen puolisonsa Meghanin päätös vetäytyä kuninkaallisista tehtävistään on lopullinen.

– Sussexin herttua ja herttuatar ovat vahvistaneen kuningattarelle, etteivät he aio palata rooleihinsa kuninkaallisen perheen nimissä työskentelevinä jäseninä, Buckinghamin palatsi tiedotti.

Näin ollen pariskuntaa ei tulla näkemään mukana Kansainyhteisön päivän tv-lähetyksessä.

Kuva Kansainyhteisön päivän juhlallisuuksista 2020. Se oli viimeinen kerta, kun entinen Sussexin herttuapari edusti kuninkaallisina.­

Brittimediat ovat nyt uutisoineet, että tv-lähetys osuu samaan päivään kuin kuninkaallisesta elämästään luopuneiden prinssi Harryn ja Meghanin paljon huomiota saanut tv-lähetys Oprah Winfreyn kanssa.

Telegraph-lehden mukaan kyseessä on sattuma aikataulussa. Lehti kertoo myös, että useat brittiläiset tv-kanavat tappelevat nyt täyttä päätä saadakseen oikeudet Harryn ja Meghanin haastattelun esittämiseen.

Niin ikään esimerkiksi Mirror-lehti mainitsee jutussaan, että Meghanin ja Harryn Oprah-tv-show osuu samaan päivään kuin brittihovin tärkeä juhlapäivä.

Harry ja Meghan ilmoittivat päätöksestään vetäytyä hovista tammikuussa 2020.

Kansainyhteisön päivä 2020 oli viimeinen kerta, kun prinssi Harry ja Meghan edustivat kuninkaallisina. Tuolloin uutisoitiin, että kuningatar olisi ilmoittanut Sussexin herttuaparille, että heidän on osallistuttava eroamispäätöksestään huolimatta Kansainyhteisön päivän juhlallisuuksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?