Texasin talvimyrsky tuhosi turvakodin – prinssi Harry ja Herttuatar Meghan riensivät apuun - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Texasin talvimyrsky tuhosi turvakodin – prinssi Harry ja Herttuatar Meghan riensivät apuun

Turvakoti joutui keskeyttämään toimintansa myrskyn tekemien tuhojen vuoksi.

Herttuapari tekee hyväntekeväisyystyötä perustamansa Archewell-säätiön kautta.­

22.2. 12:58

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan auttavat Texasin talvimyrskyn runtelemaa turvakotia. Herttuapari tarjosi auttavaa kättään voittoa tavoittelemattoman Archewell-säätiönsä kautta.

– He tukevat meitä remontoimalla majoitustilojemme katon ja auttamalla välttämättömien tarpeiden toteuttamisessa, turvakoti Genesis kertoo Twitter-tilillään.

Turvakoti Genesis tarjoaa tukea ja turvaa lähisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille ja lapsille. Turvakodin toimitusjohtaja Jan Langbein kommentoi herttuaparin lahjoitusta People-lehdelle.

– Tämä ei ainoastaan turvaa kriittisiä tarpeitamme, vaan antaa kansainvälistä näkyvyyttä naisten ja lasten kokemalle väkivallalle ja kertoo siitä selviytyneille, etteivät he ole yksin, Langbein sanoo.

Koko Texasin osavaltiota viime aikoina runnellut raju talvimyrsky pakotti turvakodin sulkemaan ovensa kokonaan massiivisten vahinkojen vuoksi. Kerta oli ensimmäinen koko turvakodin 40-vuotisessa historiassa. Turvakoti majoittaa vuosittain noin 3 700 naista ja lasta.

Herttuapari ei ole ainoa taho, joka on osoittanut tukensa. Turvakoti kertoo Twitterissä saaneensa tukea ympäri Yhdysvaltoja kaikista osavaltioista. Avustusten avulla paikka pääsi avaamaan ovensa jälleen viikonloppuna.

Kaikkiaan pelkästään jo Texasissa yli 70 ihmisen arvioidaan kuolleen myrskyn vuoksi. Presidentti Joe Biden julisti osavaltioon hätätilan sunnuntaina 14. helmikuuta.

Suuret pakkaset ovat aiheuttaneet sen, että miljoonat on jääneet väliaikaisesti ilman sähköä. Lisäksi pakkaset ovat muun muassa jäädyttäneet vesijohtoja. Vielä sunnuntaina miljoonat texasilaiset olivat vailla puhdasta juomavettä.

Sää on pian kuitenkin vaihtumassa ja nyt osavaltiossa pelätään laajoja tulvia. Uutiskanava CNN varoittaa, että etenkin osavaltion eteläisessä osassa olevat asunnot tulevat kärsimään laajoja vahinkoja, jos asuntoihin ei ole tehty mitään ennakkovalmisteluja isomman vesimäärän varalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?