Thaimaan kuningas teki käsittämättömän tempun ja nyt maassa on kaksi kuningatarta – hovissa ei ole koskaan koettu vastaavaa

Thaimaassa on nyt kaksi kuningatarta, sillä kuninkaallinen rakastajatar Sineenat Wongvajirapakdi kruunattiin kuningattareksi.

Thaimaan kuningas nosti rakastajattarensa Sineenat Wongvajirapakdin kuningattareksi.

28.1.2021 19:17

Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkorn, 68, antoi rakastajattarelleen kuningattaren tittelin syntymäpäivälahjana, kertoo Independent. Vajiralongkorn, hallitsijanimeltään Rama X, kruunasi tiistaina kuninkaallisen rakastajattarensa Sineenat Wongvajirapakdin, 36, kuningattareksi.

Independentin mukaan tilanne on ennennäkemätön, sillä Thaimaassa on nyt kaksi kuningatarta: Vajiralongkornin vaimo kuningatar Suthida ja kuninkaallinen rakastajatar Sineenat.

Kuningatar Suthida on Maha Vajiralongkornin neljäs vaimo.

Taistelulentäjänä ennen työskennelleestä Sineenat Wongvajirapakdista tuli vuonna 2019 kuninkaallinen rakastajatar. Hänen ja kuningas Maha Vajiralongkornin suhde on ollut myrskyisä, sillä lokakuussa 2019 Wongvajirapakdilta riistettiin kuninkaallisen rakastajattaren titteli. Hovin mukaan kunnianhimoinen Wongvajirapakdi oli yrittänyt nostaa itsensä kuningattaren asemaan.

Kuninkaallinen rakastajatar Sineenat Wongvajirapakdi kruunattiin kuningattareksi 36-vuotissyntymäpäivänään.

Syyskuussa 2020 kuitenkin kerrottiin, että kuningas on antanut hänelle anteeksi ja Wongvajirapakdi on saanut takaisin kaikki tittelinsä.

Viime kuukausina Wongvajirapakdi onkin nähty tiiviisti kuninkaan rinnalla julkisissa tilaisuuksissa. Pari viikkoa sitten kuningas ja kuninkaallinen rakastajatar vierailivat vankilassa. Reuters kuvaili vierailun olleen kuninkaan yritys kohentaa kohuissa ryvettynyttä imagoaan.

Kohut vaikuttavat seuraavan kuningasta ja Sineenat Wongvajirapakdia, sillä Independent kertoo, että 36-vuotias Wongvajirapakdi joutui joulukuussa nakukohun keskelle.

Independentin mukaan Wongvajirapakdi joutui hakkerien kohteeksi ja hänen yksityiset kuvansa päätyivät julkisuuteen. Lehden mukaan osa hänen kuvistaan sisälsi paljasta pintaa.

Kuningas ei ole nauttinut viime kuukausina Thaimaassa kovinkaan suurta kansansuosiota, sillä kuninkaan on kritisoitu myös vähättelevän koronavirusepidemiaa.

Maha Vajiralongkorn, hallitsijanimeltään Rama X, nousi valtaistuimelle keväällä 2019. Vajiralongkorn ei nauti Thaimaassa kansansuosiota, toisin kuin hänen edesmennyt isänsä Bhumibol Adulyadejin, jota pidettiin Thaimaassa liki puolijumalana.

Maha Vajiralongkorn suuntasi luksuslomalle Saksaan kesken koronaepidemiaa ja lukittautui 20 rakastajattarensa kanssa hotelliin.

Hallitsijan ratkaisu aiheutti Thaimaassa valtavaa kuohuntaa, sillä kuninkaan toivottiin osoittavan sympatiaansa koronaviruksen kanssa kamppaileville kansalaisilleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?