Thaimaan kohukuningas kuvattiin täysin poikkeuksellisessa tilanteessa rakastajattarensa kanssa – yrittää kohentaa ryvettynyttä imagoaan - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Thaimaan kohukuningas kuvattiin täysin poikkeuksellisessa tilanteessa rakastajattarensa kanssa – yrittää kohentaa ryvettynyttä imagoaan

Thaimaan kuningas ja kuninkaallinen rakastajatar jalkautuivat kansan pariin.

Kuningas Maha Vajiralongkornin uskotaan yrittävän kohentaa imagoaan kotimaassaan.­

14.1. 19:13

Thaimaan kuningas Maha Vajiralongkornista on julkaistu uusia kuvia, joiden epäillään olevan hovin yritys kohentaa kuninkaan imagoa, kertoo Reuters.

Vajiralongkornin valta-asemasta on käyty Thaimaassa jo pitkään keskusteluja ja mielenosoittajat ovat parveilleet Bangkokin kaduilla kuukausien ajan. Kansalaiset ovat vaatineet uudistuksia kuningashuoneen asemaan, jota suojaavat tiukat lait majesteettirikoksista.

Keskustelua on käyty myös kuninkaan mittavasta omaisuudesta. Maha Vajiralongkornin omaisuuden arvon uskotaan olevan jopa 50 miljardia euroa.

Kansalaiset ovat vaatineet monarkian reformia. Kuninkaallisten vallan rajoittamisesta puhumalla ja kuninkaallisia arvostelemalla mielenosoittajat ovat rikkoneet Thaimaassa ikiaikaisina pidettyjä tabuja.­

Hovin tuoreissa kuvissa kuningas nähdäänkin hyvin erilaisessa miljöössä kuin yleensä. Reuters kertoo, että hovi on ilmoittanut kuninkaan vierailleen lukuisissa vankiloissa kuninkaallisen rakastajattarensa Sineenat Wongvajirapakdin kanssa.

Hovin julkaisemissa kuvissa valkoiseen poolopaitaan ja farkkuihin pukeutunut kuningas lakaisee vankilan lattiaa.

Katso kuvat täältä.

Reutersin mukaan kuningas on antanut rakastajattarelleen myös erityisen tehtävän, joka osoittaa, että 35-vuotias Wongvajirapakdi on taas kuninkaan suosiossa myrskyjen jälkeen.

Kuninkaallinen rakastajatar valvoo vankiterveydenhuoltoon keskittyvän projektin toteutumista Thaimaan vankiloissa.

Kuninkaallinen rakastajatar Sineenat Wongvajirapakdi on koulutukseltaan taistelulentäjä ja hoitaja.­

Sineenat Wongvajirapakdi oli pitkään poissa julkisuudessa ja julkisuudessa spekuloitiin jopa, että rakastajatar olisi vangittu. Hovissa kuohui lokakuussa 2019, kun Wongvajirapakdilta riistettiin kuninkaallisen rakastajattaren titteli. Hovin mukaan kunnianhimoinen Wongvajirapakdi oli yrittänyt nostaa itsensä kuningattaren asemaan.

Syyskuussa 2020 kuitenkin kerrottiin, että kuningas on antanut hänelle anteeksi ja Wongvajirapakdi on saanut takaisin kaikki tittelinsä.

Kuningas ei ole nauttinut viime kuukausina Thaimaassa kovinkaan suurta kansansuosiota, sillä kuninkaan on kritisoitu myös vähättelevän koronavirusepidemiaa.

Maha Vajiralongkorn suuntasi luksuslomalle Saksaan kesken koronaepidemiaa ja lukittautui 20 rakastajattarensa kanssa hotelliin.

Hallitsijan ratkaisu aiheutti Thaimaassa valtavaa kuohuntaa, sillä kuninkaan toivottiin osoittavan sympatiaansa koronaviruksen kanssa kamppaileville kansalaisilleen.

Maha Vajiralongkorn, hallitsijanimeltään Rama X, nousi valtaistuimelle keväällä 2019.­

Marraskuussa kuningas kommentoi ensimmäistä kertaa julkisuudessa pitkään jatkuneita mielenosoituksia. Kuninkaan kannanotto oli poikkeuksellinen, sillä hän oli kutsunut paikalle myös kansainvälistä mediaa.

– Rakastamme heitä kaikesta huolimatta, kuningas lausui, kun häneltä kysyttiin, mitä hän haluaisi sanoa monarkian reformia vaativille mielenosoittajille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?