Herttuatar Meghan paljastaa saaneensa keskenmenon – kertoo avoimesti toisen lapsensa menettämisestä - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Herttuatar Meghan paljastaa saaneensa keskenmenon – kertoo avoimesti toisen lapsensa menettämisestä

Herttuatar Meghan paljastaa New York Timesissa saaneensa keskenmenon aiemmin tänä vuonna.

25.11.2020 11:00

Herttuatar Meghan paljastaa New York Timesille kirjoittamassaan kolumnissa, että hän sai viime heinäkuussa keskenmenon ja menetti toisen lapsensa.

Meghan kuvailee heinäkuisen aamun olevan aivan samanlainen kuin kaikki muutkin aamut. Hän heräsi, teki aamupalaa, ruokki koirat, otti vitamiininsa ja kaivoi pöydän alle vierineen liidun. Sitten hän sitoi hiuksensa poninhännälle ja meni herättämään hänen ja prinssi Harryn pienen Archie-pojan.

– Vaihdettuani hänen vaippansa tunsin krampin. Putosin lattialle hän sylissäni, hyräilin tuutulaulun pitääkseni meidät molemmat rauhallisina. Iloinen sävelmä oli kovassa kontrastissa tunteeseeni, että jokin ei ollut kunnossa, Meghan kirjoittaa New York Timesissa.

– Tiesin, kun tarrauduin ensimmäiseen lapseeni, että olin menettämässä toisen lapseni, herttuatar jatkaa.

Herttuatar Meghan ei ole paljastanut aiemmin julkisuudessa odottaneensa toista lasta.

Meghan kertoo kirjoituksessaan, että hän hakeutui krampin saatuaan sairaalahoitoon, jossa todellisuus valkeni.

– Tunteja myöhemmin makasin sairaalasängyllä pidellen aviomiestäni kädestä. Tunsin hänen kämmenensä olevan kylmänkostea ja suutelin hänen rystysiään, jotka olivat märkiä meidän kyynelistämme. Tuijotin kylmiä, valkoisia seiniä ja silmät lasittuivat. Yritin kuvitella, miten me toipuisimme.

Meghanin mukaan sekä hänen että prinssi Harryn sydämet särkyivät sairaalassa.

Meghan käsittelee kolumnissaan oman menetyksensä lisäksi myös muita vuoden 2020 tapahtumia. Hän käy läpi koronapandemian vaikutuksia ihmisten elämiin, muistelee poliisien ampumien Breonna Taylorin ja George Floydin kohtaloita sekä nostaa esiin sen, kuinka vaikeaa nykyään on tietää, mikä on totta ja mikä ei.

Sussexin herttuaparin esikoispoika Archie syntyi toukokuussa 2019. Pari oli haltioissaan esitellessään pienokaisen koko maailmalle, mutta on sittemmin pitänyt tämän suojassa ihailevilta katseilta.

Harry, Meghan ja Archie Etelä-Afrikassa viime syksynä.­

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry asuvat nykyään Yhdysvalloissa. He jättivät tehtävänsä brittihovissa viime talvena ja ovat nyt keskittyneet työhönsä hyväntekeväisyyden parissa uudessa kodissaan Kaliforniassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?