Prinsessa Haya maksoi henkivartijalleen 1,3 miljoonaa, jotta hän pysyisi vaiti heidän salasuhteestaan – vyyhti paljastui vartijan vaimolle karmealla tavalla - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinsessa Haya maksoi henkivartijalleen 1,3 miljoonaa, jotta hän pysyisi vaiti heidän salasuhteestaan – vyyhti paljastui vartijan vaimolle karmealla tavalla

Prinsessa Haya bint al-Hussein on Dubain hallitsijan sheikki Mohammed bin Rashid al-Maktoumin entinen vaimo.

Prinsessa Haya avioitui sheikki Mohammedin kanssa 2004. Hän oli sheikin kuudesta vaimosta nuorin.­

21.11. 13:39

Dubain hallitsijan ex-vaimon prinsessa Haya bint al-Husseinin, 46, kerrotaan maksaneen henkivartijalleen Russell Flowersille reilun 1,3 miljoonan euron palkkion siitä, ettei Flowers lavertelisi heidän välisestä intiimistä suhteestaan. Asiasta uutisoi Daily Mail.

Prinsessan kerrotaan antaneen brittiläiselle henkivartijalle vastineeksi myös ylellisiä lahjoja aina kelloista aseisiin. Daily Mail kertoo saaneensa tietonsa Flowersin ex-vaimon ystävältä.

– Russelin vaimo on sitä mieltä, että Russell vieteltiin rahalla ja lahjoilla. Prinsessa antoi hänelle paljon arvokkaita lahjoja ja varmisti, että hän olisi jatkuvasti hänen seurassaan, lähde kommentoi lehdelle.

– Kun prinsessa oli Iso-Britanniassa, he kävivät ulkona melkein joka ilta, eivätkä aina palanneet kotiin ennen aamua, lähde jatkoi.

Prinsessa Haya saapuu oikeustalolle Lontoossa kevättalvelle 2020.­

Lähteen mukaan salasuhde alkoi paljastua vaimolle loppuvuodesta 2016, kun hän näki miehensä puhelimessa kuvaviestin, jossa prinsessa poseerasi vähäpukeisena. Epäilykset vahvistuivat, kun vaimo löysi miehensä tavaroiden seasta kondomeja. Jokin aika myöhemmin Flowersin ja hänen vaimonsa neljän vuoden mittainen avioliitto päättyi eroon.

Prinsessa Haya oli tuolloin vielä naimisissa entisen miehensä sheikki Mohammed bin Rashid al-Maktoumin kanssa. Sheikki otti vaimostaan islamilaisen sharia-lain mukaisen avioeron tämän tietämättä helmikuussa 2019. Daily Mailin mukaan prinsessan salasuhde oli yksi syy eroon. Pariskunta avioitui vuonna 2004.

Hevospiireissä vaikuttanut prinsessa Haya edusti esteratsastuksessa Jordaniaa Sydneyn olympialaisissa 2000.­

Daily Mailin mukaan prinsessan ja henkivartijan salasuhde kesti peräti kaksi vuotta ja tuli lopullisesti julki oikeudenkäynnissä, jossa sheikki ja prinsessa riitelivät kahden lapsensa huoltajuudesta. Heillä on vuonna 2007 syntynyt tytär ja vuonna 2012 syntynyt poika. Prinsessa voitti lastensa huoltajuuden itselleen.

Prinsessa Haya nousi kohuotsikoihin huhtikuussa 2019, kun hän pakeni kotimaastaan Iso-Britanniaan ja alkoi käymään oikeustaistelua miestään vastaan. BBC uutisoi Hayan jättäneen Dubain, koska pelkäsi henkensä edestä.

Oikeusprosessissa sheikki pyrki palauttamaan lapsensa Dubaihin. Suljetuista istunnoista julkisuuteen tihkui aiemmin ainoastaan se, että prinsessa Haya vaati lapsilleen suojaa pakkoavioliitoilta ja itselleen suojaa ex-aviomiehen ahdistelulta.

Prinsessa Haya, 46, on Jordanian nykyisen kuninkaan Abdullahin sisarpuoli­

Haya bint al-Hussein on Jordanian entisen kuninkaan Husseinin tytär ja nykyisen kuninkaan Abdullahin sisarpuoli.

Myös hevospiireissä tunnettu Haya bint al-Hussein on läheinen Britannian kuningasperheen kanssa ja hän omistaa talon läheltä Kensingtonin palatsia. Prinsessa menestyi nuoruudessaan esteratsastuksessa ja on edustanut Jordaniaa kansainvälisissä kilpailuissa. Hän opiskeli aikoinaan Oxfordin yliopistossa filosofiaa, politiikkaa ja taloustieteitä.

Prinsessa Haya on vierallut Suomessa kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran hän vieraili Suomessa vuonna 1997 ratsastusurheilijana. Vuonna 2011 hän oli Suomessa ratsastusurheilun kansainvälinen kattojärjestön eli FEI:n puheenjohtajana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?