Alankomaiden kuningasperhe lähti lomalle Kreikkaan kaksi päivää sen jälkeen, kun kansalaisia oli kehotettu välttämään matkustamista – kritiikkivyöry lopetti matkan lyhyeen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Alankomaiden kuningasperhe lähti lomalle Kreikkaan kaksi päivää sen jälkeen, kun kansalaisia oli kehotettu välttämään matkustamista – kritiikkivyöry lopetti matkan lyhyeen

Kuningasperhe palasi reittilennolla kotimaahansa lauantai-iltana.

Kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima jättivät lomansa kesken.­

18.10. 5:04

Alankomaiden kuningasperhe on keskeyttänyt lomamatkansa kritiikkiryöpyn vuoksi. Tapauksesta kertoo muun muassa BBC.

Kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima lähtivät perjantaina valtion koneella lomamatkalle Kreikkaan. Vain kaksi päivää aikaisemmin maan pääministeri Mark Rutte oli ilmoittanut uusista tiukoista koronarajoituksista ja kehottanut kansalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista.

Lomamatka sai heti osakseen runsaasti kritiikkiä niin sosiaalisessa mediassa kuin maan parlamentissa. Monet alankomaalaiset kokivat, että kuningasperhe näytti tempauksellaan huonoa esimerkkiä.

Kuninkaalliset reagoivat palautteeseen nopeasti ja palasivat KLM-yhtiön reittilennolla kotimaahansa jo lauantai-iltana.

Alankomaissa pääministerin johtama ministeriö on vastuussa kuninkaallisten tekemisistä. Useat poliitikot ovatkin vaatineet pääministeri Ruttelta selityksiä siitä, miksei hän opastanut kuninkaallisia samalla tavalla kuin muita kansalaisia.

– Jos Rutte olisi sanonut kuninkaallisille, että lomamatka on huono ajatus, olisi kuningas oletettavasti muuttanut suunnitelmiaan, työväenpuolueen Peter Rehwinkel totesi BBC:n mukaan.

BBC:n mukaan maassa ei kuitenkaan ole vielä päästy yhteisymmärrykseen siitä, ketkä lopulta tiesivät etukäteen kuningasperheen matkasuunnitelmasta.

Alankomaissa kirjattiin lauantaina yli 8 000 uutta koronatapausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?