Kuningatar Elisabet palasi julkisuuteen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Kuningatar Elisabet palasi julkisuuteen seitsemän kuukauden jälkeen – näin 94-vuotias monarkki on muuttunut pandemian aikana

Kuningatar saapui paikan päälle julkiseen tilaisuuteen ensi kertaa sen jälkeen, kun koronaviruspandemia alkoi.

15.10. 18:10

Kuningatar Elisabet edusti tänään torstaina ensimmäistä kertaa ulkomaailmassa seitsemään kuukauteen. Elisabet ja prinssi William vierailivat yhdessä Britannian puolustusministeriössä Salisburyssa. Kyseessä oli 94-vuotaan kuningattaren ensimmäinen esiintyminen kuninkaallisen residenssiensä ulkopuolella sen jälkeen, kun koronapandemia alkoi.

Tilaisuuteen oltiin varauduttu merkittävin turvatoimin. Sillä muun muassa Hello! -lehden mukaan kaikki paikalla olleet 48 henkilöä oltiin testattu koronan varalta ennen kuningattaren ja prinssi Williamin tapaamista.

Kuningatar saapui paikalle helikopterilla, William puolestaan autolla. Tilaisuus oli erityinen myös siksi, että Elisabet ja hänen pojanpoikansa edustivat yhdessä ensi kertaa sitten vuoden 2017.

Kuningatar palasi julkisuuteen vaaleanpunaisessa, Stewart Parvinin asussa, johon hän oli yhdistänyt samansävyisen kukkakuvioisen hatun Rachel Trevor Morganin mallistosta.

Kuningatar ihastutti vaaleanpunaisella asukokonaisuudellaan.­

William ja Elisabet edustivat yhdessä tilaisuudessa, jossa oli huipputarkat turvatoimet.­

Tältä kuningatar näytti vielä maaliskuussa 2020, juuri ennen koronapandemian puhkeamista.­

Hempeään asuun monarkki yhdisti myös kultaisen, timantein ja rubiinein koristellun rintaneulan, jonka sai puolisoltaan prinssi Philipiltä vuonna 1966. Käsivarrella keikkui Launer Londonin luottokäsilaukku. Kasvomaskia tilaisuudessa kuningattarella ei nähty, vaikka turvatoimet olivat muuten poikkeukselliset.

Elizabeth yhdisti asuunsa prinssi Philipiltä 54 vuotta sitten saamansa rintakorun.­

– Kuningatar piti huolta siitä, että paikan päällä oli turvallista. Hän loi tilan, joka oli turvallinen niin hänelle kuin kaikille muille, kuninkaallisasiantuntija Robert Jobson kommentoi Daily Mailille.

– Julkisella esiintymisellään kuningatar haluaa välittää itsevarman viestin: Hän aikoo jatkaa töitä kuten aiemminkin, muttei halua ottaa turhia riskejä. Hän vakuuttelee kansaa, että elämän tulisi olla mahdollisimman normaalia silloin, kun se vain on mahdollista, Jobson jatkoi.

Kaikki Elisabetin ja Williamin kanssa tekemisissä olleet testattiin brittimedian tietojen mukaan koronan varalta.­

Elisabet ja William tapasivat tilaisuudessa tiedemiehiä, jotka ovat työskennelleet kiivaasti koronaviruksen parissa.

Kuninkaallisfanit olivat riemuissaan Elisabetin paluusta julkisuuteen ensi kertaa sitten koronapandemian alkamisen.

Elisabet on nähty julkisuudessa maaliskuun jälkeen vain muutaman kerran etäyhteyksien avulla, eikä hän ei ole osallistunut edustustilaisuuksiin yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Heinäkuussa Elisabet näyttäytyi pikaisesti Windsorin linnan pihalla, kun hän löi 100-vuotiaan sotaveteraani Tom Mooren ritariksi.

Elisabeth tapasi Tom Mooren Windsorin pihalla heinäkuussa.­

Elisabet ja Philip, 99, ovat viettäneet aikaa eristyksissä, sillä he kuuluvat molemmat ikänsä puolesta riskiryhmään. Eristyksestä huolimatta kuningattaren kerrotaan pysyneen hyvin kiireisenä: hän on soittanut muun muassa soitellut videopuheluita ja hoitanut velvollisuuksiaan kuten tavallisestikin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?