Belgialaisesta taiteilijasta tuli oikeuden päätöksellä kertaheitolla prinsessa - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Belgialaisesta taiteilijasta tuli oikeuden päätöksellä kertaheitolla prinsessa

Brysselin valitustuomioistuin hyväksyi asianajajan mukaan dna-testin tuloksen, joka osoitti Belgian entisen kuninkaan Albertin, 86, olevan 52-vuotiaan Boëlin isä.

Taiteilija Delphine Boël voitti pitkän oikeustaistelun, jonka tuloksena hänen vahvistettiin olevan entisen kuninkaan Albertin tytär.­

1.10. 22:03

Belgiassa taiteilija Delphine Boël on voittanut pitkän oikeustaistelun, jonka tuloksena hänen vahvistettiin olevan entisen kuninkaan Albertin tytär ja näin ollen myös prinsessa. Asiasta ilmoitti Boëlin asianajaja uutistoimisto AFP:lle torstaina.

Brysselin valitustuomioistuin hyväksyi asianajajan mukaan dna-testin tuloksen, joka osoitti 86-vuotiaan Albertin olevan 52-vuotiaan Boëlin isä.

Albert myönsi tammikuussa olevansa naisen biologinen isä. Ex-kuningas oli taipunut dna-testiin vasta oikeuden määräyksestä. Oikeus oli määrännyt keväällä 2019, että Albertin oli sakkojen uhalla annettava dna-näyte.

Boëlin mukaan hänen äidillään, paronitar Sybille de Selys Longchampsilla oli Albertin kanssa suhde vuosien 1966 ja 1984 välillä.

Albert oli kuninkaana vuosina 1993–2013. Hänellä on kolme lasta aviopuolisonsa Paolan kanssa. Heistä vanhin, Philippe, on Belgian nykyinen kuningas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?