Belgian ex-kuningas kiisti tyttärensä olemassaolon yli 50 vuotta – nyt salasuhteesta syntynyt lapsi vaatii oikeudessa kuninkaallisia oikeuksia - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Belgian ex-kuningas kiisti tyttärensä olemassaolon yli 50 vuotta – nyt salasuhteesta syntynyt lapsi vaatii oikeudessa kuninkaallisia oikeuksia

Belgiassa on käynnissä oikeudenkäynti, jossa taiteilija Delphine Boël vaatii samoja oikeuksia kuin mitä hänen isänsä ex-kuningas Albert II:n lapsella on.

Delphine Boël tahtoo samat oikeudet kuin mitä muilla hänen sisaruksillaan on.

11.9.2020 13:35

BBC uutisoi Brysselissä käynnissä oikeudenkäynnistä, jossa Belgian entisen kuninkaan Albert II:n, 86, salasuhteesta syntynyt lapsi, taiteilija Delphine Boël, 52, hakee samoja oikeuksia kuin muilla entisen kuninkaan lapsilla on.

Albert II joutui viimein myöntämään olevansa Boëlin biologinen isä viime tammikuussa, kun DNA-testi vahvisti asian.

Tuolloin päätöksensä sai vuosikymmenen ajan jatkunut kiista siitä, onko Boël Albertin avioton lapsi. Kuusi vuotta sitten kruunustaan luopunut Albert kiisti pitkään olevansa Boelin isä. Hän joutui antamaan DNA-näytteen toukokuussa oikeuden määräyksen jälkeen.

Taiteilija on nuorempi kuin Albertin kolme lasta kuningatar Paolan kanssa.

Isyyskeskustelu nousi esiin vuonna 1999 Paolan elämäkerran julkistamisen jälkeen. Kirjassa kerrottiin, että Albertilla oli 1960-luvulla pitkä avioliiton ulkopuolinen suhde, josta syntyi lapsi.

Albertin vanhin poika Philippe on Belgian nykyinen kuningas. Kruununperijä on Philippen ja kuningatar Mathilden 17-vuotias tytär prinsessa Elisabeth.

BBC:n mukaan Boëlin äiti Selys Longchampsin paronitar Sybille väittää, että hänellä oli 18 vuotta kestänyt suhde Albertin kanssa ennen kuin tästä tuli kuningas. Kun huhut aviottomasta lapsesta leimahtivat vuonna 1999, oli asia valtava skandaali Belgian hovissa ja maan lehtien ykkösuutisia pitkään.

Ex-kuningas Albert II kiisti pitkään olevansa Delphine Boëlin isä, kunnes DNA-testi paljasti totuuden.

Boël väitti olevansa Albertin tytär ensimmäistä kertaa haastattelussa vuonna 2005. Asiaa alettiin käsitellä oikeudessa kuitenkin vasta vuonna 2013, kun Albert luopui kruunustaan ja menetti syytesuojansa.

Boëlin asianajaja kommentoi torstaina BBC:n mukaan asiakkaansa tahtovan samat oikeudet kuin muilla kuninkaan lapsilla.

– Kyse ei ole siitä, haluaako Delphine olla prinsessa vai ei, asianajaja Marc Uyttendaele sanoo BBC:n mukaan.

– Hän ei tahdo olla muita kuninkaan lapsia huonompi. Hän tahtoo täysin samat edut, tittelit ja aseman kuin mitä hänen veljillään ja siskollaan on, Uyttendaele kommentoi.

BBC:n mukaan on mahdollista, että myös Boëlin lapset saisivat kuninkaalliset tittelit. Boëlilla on miehensä James O’ Haren kanssa kaksi lasta: vuonna 2003 syntynyt Joséphine ja vuonna 2008 syntynyt Oscar.

Ex-kuninkaan asianajaja puolestaan sanoo, että oikeus ei voi myöntää Boëlille prinsessan titteliä, vaan sen voi ainoastaan tehdä nykyinen kuningas.

Delphine Boël poistumassa oikeudenkäynnistä yhdessä asianajajansa kanssa. Kaksikkoa ympäröi runsas määrä poliiseja ja toimittajia.

Lehtitietojen mukaan Sybille väittää, että hänellä oli suhde Albertin kanssa vuosina 1966-1984. Albert ja Paola avioituivat vuonna 1959. Albertista tuli kuningas vuonna 1993, kun hänen veljensä kuningas Baudouin I kuoli.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?