Uutta tietoa Tanskan prinssi Joachimin tilasta – hoidossa teho-osastolla aivoleikkauksen jälkeen - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Uutta tietoa Tanskan prinssi Joachimin tilasta – hoidossa teho-osastolla aivoleikkauksen jälkeen

Tanskan prinssi Joachim on edelleen tehohoidossa. Hän joutui lauantaina sairaalaan aivoveritulpan vuoksi.

Julkaistu: 29.7. 10:47

Prinssi Joachim on yhä tehohoidossa aivoleikkauksen jälkeen.

Tanskan prinssi Joachim, 51, kiidätettiin viime lauantaina sairaalaan aivoveritulpan vuoksi, jonka seurauksena prinssille tehtiin aivoleikkaus Ranskan Toulousessa sijaitsevassa sairaalassa. Sunnuntaina hovi tiedotti, että prinssin tila on vakaa.

Tiistaina Tanskan hovi julkaisi tiedotteen, jossa kertoo prinssi Joachimin olevan yhä tehohoidossa. Prinssin kerrotaan toipuvan edelleen leikkauksesta.

– Hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Joachim leikattiin aivoissa sijaitsevan veritulpan vuoksi lauantaiyönä 25. heinäkuuta 2020 Toulousen yliopistollisessa sairaalassa Ranskassa. Viime päivien tehohoidon jälkeen lääkäreiden arvio on, että prinssi Joachimille ei jää fyysisiä tai muita seuraamuksia veritulpasta.

Prinssiä hoitaneiden lääkärien arvion mukaan veritulpan uusiutumisen riski on hyvin pieni.

– Oletuksena on, että prinssi Joachim siirretään pian pois teho-osastolta, mutta hän pysyy toistaiseksi sairaalahoidossa. Kuninkaallinen perhe toivoo tiedotusvälineiden kunnioittavan prinssin toipumista ja yksityisyyttä, tiedotteessa jatketaan.

– Prinssi Joachim ja prinsessa Marie esittävät kiitoksensa tuesta ja monista lämpimistä yhteydenotoista, joita he ovat saaneet viime päivinä.

Myös kuningatar Margareeta II:n esittää tiedotteessa kiitoksensa tuesta, jota kuninkaallinen perhe on saanut.

51-vuotias Joachim on asunut perheineen Pariisissa prinssin sotilasakatemiassa suorittaman johtajakoulutuksen vuoksi. Perheeseen kuuluvat lapset Nikolai, Felix, Henrik ja Athena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?