Prinssi Philip, 99, näyttäytyi julkisesti ensi kertaa kuukausiin – luovutti hyväntuulisena tittelin herttuatar Camillalle - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Prinssi Philip, 99, näyttäytyi julkisesti ensi kertaa kuukausiin – luovutti hyväntuulisena tittelin herttuatar Camillalle

99-vuotias prinssi Philip luovutti The Rifles -jalkaväkirykmentin kunniapäällikön tittelinsä seuraajalleen.

23.7. 8:17

Prinssi Philip näyttäytyi keskiviikkona julkisuudessa ensimmäistä kertaa kuukausiin luovuttaessaan The Rifles -jalkaväkirykmentin kunniapäällikön tittelinsä ja tehtävänsä herttuatar Camillalle, 73.

Herttuatar Camilla on prinssi Charlesin, 71, vaimo.

The Sun -lehti kuvailee prinssi Philipin vaikuttaneen virkeältä ja hyväntuuliselta. Hän oli pukeutunut tilaisuuteen tyylikkäästi pukuun ja hymyili leveästi tervehtineille sotilaille.

BBC:n mukaan prinssi Philip piti jalkaväkirykmentin kunniapäällikön titteliä hallussaan vuodesta 2007 alkaen.

Prinssi Philip vaikutti hyvinvoivalta. Hän edusti tilaisuudessa pukuun ja solmioon pukeutuneena.­

Herttuatar Camilla vastaanotti tittelin erillisessä seremoniassa kotonaan Highgrovessa.­

Neljä sotilasta saapui Windsorin linnaan kiittämään 99-vuotiasta prinssiä palveluksesta. Herttuatar Camilla vastaanotti tittelin erillisessä seremoniassa Highgrovessa Gloucestershiressa sijaitsevassa kodissaan.

Prinssi Philip jäi eläkkeelle vuonna 2017.­

Prinssi Philip on koronaviruspandemian takia joutunut viettämään viime kuukaudet eristyksissä Windsorin linnan muurien sisällä puolisonsa kuningatar Elisabetin kanssa. Philipiä ei ole nähty kuukausiin julkisuudessa, vaan hän on viettänyt hiljaiseloa. Viime jouluna Philip kärsi terveysongelmista ja joutui sairaalaan Lontoossa.

Prinssi Philip on viettänyt eläkepäiviään maalaistalollaan Sandringhamissa, yli 150 kilometrin päässä 94-vuotiaasta kuningattaresta, joka asuu tyypillisesti Buckinghamin palatsissa tai Windsorin linnassa. Pari päätti kuitenkin asua yhdessä Windorissa koronaepidemian ajan.

The Rifles -jalkaväkirykmentin kunniapäällikön titteli oli prinssi Philipin hallussa vuodesta 2007 alkaen.­

Kuningatar Elisabet, 94, ja prinssi Philip ovat olleet naimisissa jo 73 vuotta. Pari meni naimisiin Westminster Abbeyssa vuoden 1947 marraskuussa.

Kuningatar Elisabetilla ja prinssi Philipillä on yhteensä neljä lasta: prinssi Charles, prinsessa Anne, 69, prinssi Andrew, 60, sekä prinssi Edward, 56. Parilla on myös lukuisia lastenlapsia ja lapsenlapsenlapsia.

Philip jäi eläkkeelle kuninkaallisista velvollisuuksista vuonna 2017.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?