Jättiyllätys: prinsessa Beatrice meni salaa naimisiin! - Kuninkaalliset - Ilta-Sanomat

Jättiyllätys: prinsessa Beatrice meni salaa naimisiin!

Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi vihittiin Windsorin tiluksilla.

17.7.2020 14:50

Prinsessa Beatrice on mennyt salaa naimisiin yksityisessä vihkitilaisuudessa Windsorissa. Beatrice ja italialainen kiinteistökehittäjä Edoardo Mapelli Mozzi joutuivat siirtämään toukokuulle suunniteltuja häitään koronaviruspandemian vuoksi, eikä hovi tuolloin kertonut korvaavaa päivämäärää. Nyt pari on naimisissa. Asiasta uutisoi muun muassa Daily Mail.

Vihkivalat vaihdettiin Royal Chapel of All Saintsissa, joka sijaitsee Prinssi Andrewn jaYorkin herttuatar Sarahin kodin lähettyvillä, Windsor Great Parkissa.

31-vuotiaan prinsessan häitä oli tarkoitus juhlia St James's Palacen kappelissa jo 29. toukokuuta, mutta koronaviruspandemian vuoksi häitä siirrettiin. Hääseremoniaan oli kutsuttu 150 vierasta. Varsinaisen hääjuhlan oli tarkoitus olla Buckinghamin palatsissa. Prinsessan häitä jouduttiin lykkäämään jo kahdesti aiemmin hänen isänsä Prinssi Andrewn Jeffrey Epstein -skandaalin vuoksi. Häitä ei ollut tarkoitus myöskään televisioida kohun vuoksi.

– Prinsessa Beatrice ja Herra Mapelli Mozzi odottavat kovasti että pääsevät naimisiin, mutta ovat aivan yhtä tietoisia siitä, että tarpeettomia riskejä tulee näissä olosuhteissa välttää, Buckinghamin palatsista tiedotettiin maaliskuussa häiden siirryttyä.

Brittisäädösten mukaan alle 30 hengen häitä on nyt sallittua järjestää. Mirrorin mukaan häissä oli vain 20 vierasta. Häissä noudatettiin tarkkoja turvatoimia.

Prinsessa Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi julkistivat kihlauksensa viime syksynä.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip olivat vieraiden joukossa. Kuningatarpari on ollut kevään ja kesän ajan tiukasti eristyksissä Windsorin linnassa. Beatricen ystävän mukaan häät haluttiin pitää niin, että Elisabet voisi osallistua niihin. Beatricen isoäiti Elisabet lähtee heinäkuun lopussa Balmoraliin. Tiedossa ei ole, oliko Beatricen sisar prinsessa Eugenie vieraiden joukossa.

Beatrice kertoi kihlautumisestaan miljonääriperhetuttunsa Edoardon kanssa viime syyskuun lopussa. Pari alkoi seurustella syksyllä 2018. Mapelli Mozzilla on vuonna 2016 syntynyt Wolfie-niminen poika edellisestä suhteestaan Dara Huangin kanssa.

Prinsessa Beatrice vietti aikaa koronaeristyksessä kihlattunsa kanssa tämän äidin Nikki Shalen luona miljoonalukaalissa Chipping Nortonin lähettyvillä. Edoardon isä on kreivi Alessandro Mapelli Mozzi. Beatrice saa avioiduttuaan italialaisen tittelin Nobile Donna tai Contessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?